Omroep Lingewaard

De ontmoetingen voor mensen met geheugenproblemen in het Dominicanenklooster vinden eindelijk weer plaats!

Na een periode van vier maanden, is op 19 april eindelijk het wekelijkse ontmoetingsmoment voor mensen met geheugenproblemen opnieuw van start gegaan. Zowel deelnemers als vrijwilligers waren erg blij elkaar weer te zien.

Deze ontmoetingen vinden plaats in het Dominicanenklooster in Huissen, dat door de coronamaatregelen helaas tijdelijk de deuren moest sluiten voor activiteiten. Onder begeleiding van vrijwilligers spelen de deelnemers een spelletje, knutselen ze en kletsen ze met elkaar. De ontmoeting zorgt voor veel vertier en vermaak bij de deelnemers. En tegelijkertijd biedt het hebben van een activiteit even wat verlichting voor hun mantelzorgers, die vaak thuis een grote zorglast hebben.

Een greep uit de reacties van deelnemers: “Wat heeft het lang geduurd!” ”Ik wil jullie bedanken voor de leuke attenties en kaarten die we van jullie als vrijwilligers hebben gekregen”. Want de vrijwilligers, die hebben in de tussentijd hun uiterste best gedaan om de mensen toch te blijven bereiken. “Maar het is zo fijn om elkaar weer te kunnen zien. En dat er weer meer structuur komt in het dagelijks leven van ons allemaal”, vertelt één van hen.

 

 

Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Lingewaard organiseert dit in samenwerking met de vrijwilligers. Deze activiteit vindt ook in De Minkhof in Bemmel plaats. Bent of kent u iemand die belangstelling hiervoor heeft? Dan kunt u altijd contact opnemen met Monique Ritzen, mantelzorgconsulent, 0622933258 of m.ritzen@swlingewaard.nl. Zij bespreekt dan met u wat er mogelijk is.