Omroep Lingewaard

”Denk altijd na of je biologisch en lokaal kan kopen”

RESSEN – De aarde moet gered worden en onze lokale ondernemers ook. Deze combinatie zou ervoor moeten zorgen dat steeds meer mensen streekproducten kopen. Maar is dat ook echt zo?

Sinds de coronacrisis wordt er meer lokaal gekocht, om de ondernemers uit de stad of het dorp een hart onder de riem te steken. En in de meeste gevallen help je niet alleen de ondernemer, maar ook de wereld. Veel speciaalzaken maken zelf hun producten, wat dus betekent dat het vaak biologisch is.

Naar de bakker of groenteboer

Wijn uit de Achterhoek, bier uit Nijmegen, appelsap uit de Betuwe en honing uit de Veluwe. Dit zijn zo maar een paar producten waar je aan denkt bij streekproducten. Maar eigenlijk is het brood wat de bakker bij jou om de hoek bakt ook gewoon een streekproduct. Net als het fruit van de groenteboer met zijn eigen kwekerij.

Lees verder onder de video:

In het Omroep Gelderland-programma Groene Koppen wordt bij Landwinkel de Woerdt in Ressen gevraagd waarom klanten juist daar kopen. “Het is fijn om dingen uit de buurt te halen”, legt een vrouw uit.

Denk altijd even na

“Wees bewust van wat je koopt. Denk altijd na of je biologisch en lokaal kan kopen”, aldus een andere voorbijganger. “Ik probeer daar op te letten. Alles wat ik koop is biologisch.”

Bekijk de hele uitzending van Groene Koppen: