DWV komt niet door Muur van Thetis

Persbericht Thetis

Het is de laatste dag van november en de Heren van Thetis weten het, vandaag is het erop of eronder. De vorige twee wedstrijden zijn op één punt verschil verloren en om handhaving in de landelijke bondsklasse te behalen moet er gewonnen worden van DWV.

DWV is een bekende tegenstander; Thetis speelde de afgelopen jaren al tegen de mannen uit Doesburg en wisten vorig jaar twee maal van hen te winnen. André Milder, coach van Thetis, is duidelijk. Alles wat vorig jaar is gebeurd was geweldig, maar dit jaar spelen we in een andere klasse. DWV heeft meer punten en er zijn nieuwe spelregels, van onderschatting mag geen sprake zijn vandaag!

Het fluitsignaal klinkt en de strijd begint. Beide teams beginnen scherp en het wordt meteen duidelijk dat er gestreden moet gaan worden voor de punten. Niemand zal zich snel gewonnen geven. DWV loopt tegen de eerste uitsluiting aan. Er wordt opgesteld en iedereen doet wat die moet doen. Mark schiet de bal fraai in de kruising waardoor 1-0 op het score bord belandt. Nu is de beurt aan DWV om wat te laten zien. Echter door goed verdedigend werk kan Wilco in de tegenaanval een kans benutten: 2-0. Er volgen een hoop kansen over en weer, maar pas in de laatste minuut weet DWV de aansluitingstreffer te maken.

Met bemoedigende woorden van de coaches begint de 2de periode. Niek van Bon weet met een mooie actie de thuisploeg verder op voorsprong te brengen 3-1. De eerst volgende aanval van de formatie uit Doesburg leidt tot een overtal situatie. Door deze snel uit te spelen wordt deze meteen benut: 3-2. De beurt is wederom aan Thetis, ditmaal is het Joeri die de marge weer op 2 zet. De minuten na de 4-2 krijgt DWV meerdere kansen, echter blijkt de verdedigingslinie van Thetis hier goed tegen bestand. De keeper houdt met meerdere reddingen zijn doel schoon. Niek weet andermaal het net te vinden, nu staat de thuisploeg met 3 punten voor. In het slot van deze periode verdient DWV een strafworp, deze wordt goed gekeerd door keeper Dennis Nieman. De speler van DWV is echter scherp en weet de afvallende bal alsnog in het doel te werken. Eindstand tweede periode: 5-3.

Er wordt van kant gewisseld, door de coaches vertelt dat dit de dag is om te winnen en de messen zijn geslepen om in de tweede helft de overwinning binnen te halen. Er volgt een snel doelpunt door een geweldig schot van Wilco, gevolgd door een tegendoelpunt een minuut later: 6-4. In de rest van de periode verzaken beide partijen de score te veranderen. De mannen uit Gendt weten maar liefst 4 overtal situaties niet te benutten. Aan de andere kant hield het wederom sterk verdedigend- en keeperswerk Thetis in de wedstrijd.

Voor de laatste periode peppen de mannen van Thetis elkaar op: “Het gaat ons niet weer gebeuren dat we het op het laatste moment uit handen geven”. De bal wordt veroverd door DWV, gevolgd door een uitsluiting, een time-out en een doelpunt 6-5. Met nog meer dan 5 minuten op de klok komen de twee verloren wedstrijden weer naar boven. Echter niet bij Wilco en Joeri. De eerst volgende 2 aanvallen worden benut en een marge van 3 punten gecreëerd. Een uitsluiting van DWV laat Edo niet liggen om ook zijn naam op het scorebord te krijgen: 9-5. Er volgt een rommelig slot met veel uitsluitingen aan de kant van DWV. Thetis is niet mans genoeg om deze kansen te benutten en de voorsprong verder uit te bouwen. In de laatste minuut weet DWV nog iets terug te doen: 9-6. Waarna Edo andermaal een man-meer benut onder het geluid van de zoemer. Eindstand 10-6.

Nu de mannen van Thetis voor de tweede keer de punten thuis hebben weten te houden wordt het tijd voor de eerste uit-overwinning. Volgende week tegen AquAmigos in Waalwijk moet het gebeuren.

Periode standen: 2-1, 5-3, 6-4, 10-6.

Doelpuntenmakers: Wilco Rutten 3, Edo den Boef 2, Joeri van Bon 2, Niek van Bon 2, Mark Verbaten 1.