Omroep Lingewaard

Eef Knipping Koninklijk Onderscheiden…

Op vrijdag 28 oktober 2016 heeft burgemeester Schuurmans-Wijdeven van de gemeente Lingewaard aan de heer Eef Knipping een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Begin jaren 70 werd Eef Knipping lid van voetbalvereniging DVOL Niet als spelend lid maar zeker als actief lid. In het begin als elftalleider en aansluitend als bestuurslid in diverse functies. Ook is hij nog steeds spin in het web in contacten van de vereniging met de buitenwereld, zoals contacten met de KNVB en vertegenwoordiger bij thuis- en uitwedstrijden. Hij staat daarom bekend als Mr. DVOL met een enorme kennis over de vereniging en een vraagbaak voor velen. Met zijn altijd positieve instelling is hij een onmisbare drijvende kracht binnen de vereniging. Voor zijn inzet is hij door de leden van voetbalvereniging DVOL benoemd tot lid van verdienste en erelid. Door de KNVB is hij onderscheiden met de KNVB-speld.

Eef Knipping is al ruim 40 jaar lid van de supportersvereniging van voetbalvereniging DVOL. Zowel als vraagbaak en organisator is hij betrokken bij de verschillende activiteiten die op worden georganiseerd. Hij staat altijd klaar en is altijd inzetbaar. Ook bij de voorbereidingen en viering van het jubileum van DVOL was hij op vele fronten betrokken. Voor de supportersvereniging is een dergelijk persoon van groot belang en welhaast onmisbaar.

Vanaf 1980 zet Eef Knipping zich in voor het Lentse carnaval en carnavalsvereniging ‘t Durstige Bluumke. Jarenlang was hij lid van de raad van elf en enige jaren vervulde hij de functie van secretaris. Hij heeft als voorzitter een grote rol gehad in de organisatie van het 33-jarig bestaan van deze carnavalsvereniging. Na het beëindigen van zijn raadslid schap werd hij voorzitter van de Lentse Optocht Commissie. Hij zorgt ervoor dat de inwoners geïnformeerd worden over de route, waardoor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers wordt gewaarborgd.

De ‘Vrienden van St. Jozef is een zelfstandige stichting. De stichting organiseert en financiert meerdere activiteiten ten behoeve van het welzijn van de bewoners van verzorgingshuis St. Jozef Lent. Sinds zijn pensionering verzorgt hij bingomiddagen en andere activiteiten in dit verzorgingshuis. In zijn hoedanigheid als bestuurslid van deze stichting, waar Eef Knipping zich ten volle voor inzet, wordt er nooit tevergeefs een beroep gedaan op zijn inzet voor diverse activiteiten binnen de Lentse gemeenschap. Zo heeft hij jarenlang samen met zijn echtgenote de organisatie van de Dodenherdenking in Lent op zich genomen. Ook is hij vrijwilliger bij het stadsmuseum `Hof van Hessen` in Huissen en in het verzorgingshuis Liduina in Bemmel.

Voor zijn vele jaren vrijwilligersactiviteiten voor de Lentse gemeenschap, zijn overige vrijwilligersactiviteiten, maar in het bijzonder voor voetbalvereniging DVOL, wordt de heer Eef Knipping benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Persbericht: Gemeente Lingewaard
Foto: © Fons Sluiter / Omroep Lingewaard
Eef Knipping Koninklijke Onderscheiding

Eef Knipping Koninklijke Onderscheiding

Eef Knipping Koninklijke Onderscheiding

Eef Knipping Koninklijke Onderscheiding

Eef Knipping Koninklijke Onderscheiding