Omroep Lingewaard

Eerste statushouders ondertekenen participatieverklaring …

25 Statushouders die sinds 2016 in Lingewaard wonen, ondertekenden vandaag in het bijzijn van wethouder Helga Witjes in de trouwzaal bij het Gemeentehuis in Bemmel een zogenaamde participatieverklaring.

Het participatietraject -dat wordt verzorgd door Vluchtelingenwerk- draagt bij aan een snellere inburgering. Statushouders zijn sinds juli 2016 verplicht dit traject te volgen en de bijbehorende overeenkomst te tekenen. Het is de eerste keer dat dit in Lingewaard gebeurd.

Verantwoordelijk wethouder Helga Witjes: “Met het tekenen van de verklaring geven statushouders aan dat ze graag meedoen in Lingewaard en dat zij de rechten en plichten die daarbij horen, zullen respecteren”.

Eén van de statushouders verklaarde tijdens een interview door Omroep Lingewaard zeer ingenomen en trots te zijn dat hij vandaag deze verklaring mocht ondertekenen. Hij bedankt iedereen en in het bijzonder zijn buren die hem helpen wegwijs te worden in Nederland. De Nederlandse taal wordt als erg moeilijk ervaren. Hij beschouwt de Lingewaarders als heel vriendelijke mensen en doet er van alles aan om goed in te burgeren.

.