Omroep Lingewaard

Geen revanche voor Lekdetec.

Zaterdag 18 januari speelde het team Lekdetec Bemmel tegen Loon Lions uit Landsmeer. Na de verloren bekerfinale in 2019 en het verlies in de competitie in november was dit voor het team van trainer Daan de Heus en assistent coach Erik Raterink weer een gelegenheid om zich van die nederlagen te revancheren. In de 1ste periode was er nog sprake van een opgaande strijd en deze werd met 18-20 afgesloten. In de 2de periode na het team uit Landsmeer het initiatief en di resulteerde in eindstand van 28-44.

Vanaf begin 2de periode liep het team van Lekdetec achter de feiten aan. De voorspong van Loon Lions kwam dan ook in de 3de en 4de periode niet meer in gevaar.

De eindstand werd bereikt op 56-71. Door deze nederlaag zakt Lekdetec naar de 6de plaats in de competitie, maar met nog wel veel meer wedstrijdpunten dan de teams van BC Utrecht Cangeroes en Keijser Capital Martini Sparks. In de 4de periode kwam Julia Jorritsma ongelukkig op haar rug terecht en moest de strijd met veel pijn verlaten. Zo eindigde de wedstijd in een dubbel verlies voor het team van Lekdetec.