Omroep Lingewaard

Gouden Sport Ster – HV Huissen C1 (meiden)

Stichting Sportpromotie Lingewaard heeft ons verzocht de drie winnaars van de gouden ster afzonderlijk in het zonnetje te zetten, bij gebrek aan de feestelijke stemronde en uitreiking.De laatste ster: Dames C1 van HV Huissen

  • Dames C1 van HV Huissen.
  • Trainers: Tim Cornelissen / Stephan Verhaaf
  • Coaches: John Roelofs en Petra Helsen
  • Meiden 14/15 jaar: Fenne Brinkhof, Gwen Overmeer, Floor Aaldering, Fleur Kokke, Marit Kersten, Felice Opgenoort, Jet Helsen, Gwenn Roelofs, Jente Coesmans

In seizoen 2018 / 2019 zijn deze dames als D1 kampioen geworden in de hoogste regionale klasse, vervolgens zijn ze als eerstejaars C in seizoen 2019/2020 weer kampioen geworden in deze klasse. Voor het seizoen 2020/2021 hebben ze de stap gemaakt naar de hoogste Jeugddivisie van Nederland, waarbij ze van de 2 gespeelde wedstrijden 1 gewonnen hebben en 1 gelijk, ze staan weer bovenaan. De concurrentie is nu sterker, maar een top 4 plek moet er toch wel inzitten aldus coach John Roelofs.

Het succes van dit team is vooral te danken aan het feit dat echt een heel hecht team is, die van jongs af aan al met elkaar speelt, ze weten elkaar blindelings te vinden, zowel in het veld als daarbuiten. Uiteraard vinden ze het jammer dat ze nu niet kunnen trainen en wedstrijden spelen, maar ook daarin weten ze elkaar te motiveren en spreken ze op eigen initiatief online af om vanaf de computer met beeldbellen te trainen of in een klein coronaproof gezelschap buiten met elkaar te sporten om de conditie op peil te houden. Het mooiste wat ze tot nu hebben meegemaakt was het eerste kampioenschap D1, zelfs de coaches waren tot tranen toe geroerd, van blijdschap en ontlading.

Tactisch is het een verdedigend zeer sterke ploeg die met hun snelle break-out ook over scorend vermogen beschikt. Hierbij gaan ze het fysieke aspect niet uit de weg.

Ze zeggen zelf dat ze nog beter kunnen worden door meer op details te letten naast het hard trainen en trainen op hardheid.

Stephan Verhaaf is dit jaar ook bij dit team gekomen en hier zijn ze allemaal heel blij mee. Ze staan te popelen om weer te mogen spelen en trainen, maar hopen ook vooral dat iedereen voorzichtig is en gezond blijft.

De dames van de C1 sluiten het rijtje van drie geweldige winnaars van de Gouden Sport Ster af. Door hun prestatie is HV Huissen de eerste club die voor een tweede keer de Gouden Sport Ster gewonnen heeft. We hopen dat het HV Huissen motiveert om de komende jaren ook voor een derde te gaan! Dit zal niet gemakkelijk worden. Wie weet kunnen de dames hieraan bijdragen door nog meer bijzondere prestaties te leveren! Als jullie de hechte band en de gedrevenheid vasthouden sluiten wij het in ieder geval niet uit.

Sportpromotie Lingewaard bedankt alle inzenders! Hopelijk zijn er ook in 2021 weer veel bijzondere Lingewaardse sportprestaties te bewonderen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit zo is, maar onthoud één ding: “De Gouden Sport Ster is niet echt van goud. Ze is gemaakt van zweet, vastberadenheid en een moeilijk te vinden metaal dat lef wordt genoemd” (Dan Gable)