GVA en ONA’53 spelen gelijk

De wedstrijd tussen GVA en ONA’53 stond gistermiddag voor de tweede keer dit seizoen op de agenda. Niet voor de gebruikelijke 90 maar deze keer voor slechts 16 minuten. Deze opmerkelijke speeltijd was het gevolg van een fout die door de scheidsrechter gemaakt was in de eerdere wedstrijd tussen beide partijen. In deze wedstrijd gaf de scheidsrechter in de 75e minuut een gele kaart aan een speler van ONA’53. Omdat dit zijn tweede gele kaart was had hij de speler met rood van het veld moeten sturen. Dit vergat hij waardoor ONA’ 53 het restant van de wedstrijd (16 minuten) uitspeelde met 11 in plaats van 10 spelers. De eindstand van de wedstrijd was toen 2-4 in het voordeel van ONA’53.  GVA ging echter in beroep bij de KNVB en deze bepaalde dat de laatste 16 minuten opnieuw gespeeld moesten worden. Ditmaal met het juiste aantal spelers op het veld en bij de stand van 2-2. Deze stand stond namelijk op het scorebord,  16 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Na deze ‘extra’  zestien minuten was aan de stand niets veranderd.  Jordy Wigman van GVA kreeg nog een dot van een kans. Alléén voor de doelman van ONA’53 schoot hij echter hoog over. Ook doelman Bart Witjes moest nog enkele malen in actie komen om te voorkomen dat ONA’53 alsnog met drie punten terug zou keren in Wageningen.

GVA gaat –een week later dan de andere teams- met één punt uit deze wedstrijd de feestdagen in.