Omroep Lingewaard

Het vierdaagse gevoel in het water

De Vierdaagse uitgelopen en wat nu? Beleef het vierdaagse gevoel in het water. Schrijf je in voor Swim to Fight Cancer Nijmegen op zondag 8 september in de Spiegelwaal in Nijmegen. Het wordt een evenement van grote saamhorigheid, met een lach en een traan. Uitdagend en emotioneel voor zwemmers en ook voor de toeschouwers valt er veel te beleven. De opbrengst komt geheel ten goede aan Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

 

Hoe maken we van deze tweede editie een groot succes?

Met veel zwemmers, donateurs en enthousiaste vrijwilligers. Doe mee met je wandelmaatjes, vrienden, sportclub of bedrijf. Voor organisaties is het een unieke kans voor teambuilding en maatschappelijke betrokkenheid voor het goede doel. Bij business teams zoemt het al tijden van tevoren in het bedrijf: “Hoe lang doe jij erover en hoeveel donateurs heb je al? Het kweekt een enorme band.”

 

Deelnemers zwemmenin de Spiegelwaal in Nijmegen. Momenteel zijn er sporen van blauwalg aangetroffen. Voor de veiligheid van de deelnemers houdt de organisatie in overleg met Rijkswaterstaat de waterkwaliteit streng in de gaten. Zo nodig treft de organisatie maatregelen. Uiteraard wordt hierover tijdig gecommuniceerd.

 

Niets doen is geen optie

Zwem mee, doneer, sponsor of geef je op als vrijwilliger.

Deelnemers zwemmen – als team of als individu – 1.500 meter of als extra uitdaging 3.000 meter. Voor kinderen vanaf 9 jaar, in het bezit van zwemdiploma A en B, is er een speciale Kids Swim van 500 meter.

Enthousiast geworden? Meld je nu aan: www.fightcancer.nl/nijmegen.