Omroep Lingewaard

Huissen bij Kaarslicht

Huissen centrum verandert in een sfeervol kersttafereel

Zaterdag 8 december 2018 verandert het centrum van Huissen voor de 13e keer in een geweldig sfeervol kersttafereel. Met een kerstfair, koren en andere muziekgezelschappen die op diverse plaatsen optreden, een geur van punch en oliebollen, glühwein en brandend hout. Een levende kerststal, de ballerina’s in de etalage van de oude Raadzaal, kaarsen en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. 

Tijdens ‘Huissen bij Kaarslicht’ wordt Huissen hartverwarmend verlicht met kaarsjes en de sfeerverlichting boven de straten wijst je de weg door het centrum. Er zijn ruim 70 kramen waar winterse spulletjes en lekkernijen worden verkocht. Bezoekers genieten van een programma vol gezelligheid met diverse koren op verschillende locaties o.a in de Stadskerk, NH kerk en de Kloosterkapel. Dit jaar staan op het hoofdpodium op de Markt maar liefst 70 personen. Het koor Prestige uit Nijmegen brengt deze avond een heel ruim repertoire, waar onder het genot van een hapje en een drankje bij omliggende horeca naar geluisterd kan worden. Traditiegetrouw is ook de levende kerststal er weer, terug op zijn oude plek op de Markt.

Verderop in de Langekerkstraat verzorgt Balletschool Huissen alweer voor de 10e keer de sprookjesachtige etalage van de oude Raadzaal. Dit keer met ‘Masquerade’, een dansvoorstelling in kerstsfeer waar alle leerlingen, de jongste is drie jaar, aan meedoen. Voor wie even een moment van rust en bezinning wil, is de rouwhuiskamer van Tumulus geopend. Enkele dweilorkesten, evenals de draaiorgelman, trekken door het centrum voor muzikale ondersteuning als bezoekers langs de kramen van de kerstfair lopen.

Een bezoek aan Huissen bij Kaarslicht is prima te combineren met een dagje kerstshoppen vooraf, want winkels en horeca zijn de hele dag geopend. Na een heerlijke lunch of diner in één van de horecagelegenheden is het tijd voor een bezoek aan de sfeervolle kerstfair, welke al om 16.00 uur van start gaat. Om 18.00 uur gaan de kaarsen aan en opent Theo Janssen, Wethouder Gemeente Lingewaard, ondersteund door de Bevelanders, officieel Huissen bij Kaarslicht. Het evenement duurt tot 21.00 uur.

Bezoekers kunnen met het openbaar vervoer prima in het centrum van de stad komen. Kom je liever met de auto naar Huissen dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid rondom het centrum.

Huissen bij Kaarslicht vormt de aftrap van een maand vol sfeer en gezelligheid. Zo zijn er extra koopavonden en zijn de meeste winkels in december elke zondag geopend. Kerstinkopen doe je in Huissen waar je volop kunt shoppen, eten & drinken en genieten van Huissense gezelligheid.

Kijk voor meer info op www.inhuissen.nl