Omroep Lingewaard

Huissenaar op gestolen scooter aangehouden…

De politie Gelderland-Midden heeft in de nacht van woensdag op donderdag, na een korte achtervolging, op de Winschotenstraat in Arnhem twee mannen aangehouden die op een gestolen scooter reden.

Agenten zagen de scooter met daarop twee mannen rijden op de Burgemeester Matsersingel. De scooter was voorzien van een kentekenplaat van een snorfiets maar reed met veel hogere snelheid. Bij het zien van de politieauto ging de bestuurder van de scooter er met nog hogere snelheid vandoor. Via de Groningensingel reed de bestuurder de Slochterenweg op. Ter hoogte van de Winschotenstraat verloor de bestuurder de macht over het stuur waarna de scooter in de tuin van een woning belande. De beide mannen probeerden er nog rennend vandoor te gaan maar de agenten wisten ze na een snelle sprint in te halen.
De beide mannen, een 18-jarige Huissenaar en een 20-jarioge Arnhemmer, zijn aangehouden. De scooter bleek een zogenaamde motorscooter te zijn waarvan het framenummer was verwijderd. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. De scooter is in beslag genomen.