Omroep Lingewaard

In het nieuwe biebseizoen is weer van alles te doen 

In de bibliotheek kun je natuurlijk heel veel boeken en tijdschriften lezen en lenen, maar er gebeurt nog véél meer! Wat dacht je van kindercolleges, digitale workshops, verhalen uit de teletijdmachine en hoorcolleges? Eigenlijk teveel om op te noemen. In het nieuwe programmaboekje van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn alle activiteiten voor het seizoen 2019/2020 gebundeld. 

Er valt ook dit seizoen weer genoeg te zien, te leren en te beleven in de bieb. Nieuw dit jaar is de DigiDemo 50+ in de bibliotheek in Huissen en Bemmel. Tijdens deze gratis demonstraties kunnen 50-plussers kennismaken met nieuwe digitale technieken, zoals Virtual Reality en een greenscreen. Ook nieuw zijn de verhalen voor kinderen uit de teletijdmachine: verhalen over andere tijden en werelden. 

Universiteit van Lingewaard

Verder vinden er weer een aantal hoorcolleges plaats in Bibliotheek Bemmel. Een tipje van de sluier: hooggevoeligheidscoach Manon Spaan gaat op woensdag 25 september in op mensen die extreem gevoelig zijn voor prikkels uit hun omgeving. Oud-docent bestuurskunde Frans Eijkelhof verzorgt een collegereeks over twee beroemde Chinese filosofieën: het confucianisme en het taoïsme. 

Leren en proberen

Kinderen kunnen in de Digi Playground van de bieb naar hartenlust experimenteren met nieuwe digitale technieken. Programmeer bijvoorbeeld eens een LEGO-robot of bouw je eigen website. Tijdens het kindercollege op 6 november in Bibliotheek Bemmel hoor je van een echte hersenonderzoeker allerlei leuke weetjes over onze hersenen. Alle kinderactiviteiten zijn gratis toegankelijk. 

Meer weten over het nieuwe programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid? Kijk op www.obgz.nl/agenda voor meer informatie. Of pak een programmaboekje mee in de bieb.