Omroep Lingewaard

Informatieavond sporten voor mensen met een beperking…

Informatieavond sporten voor mensen met een beperking
Op dinsdag 24 januari van 19.30-21.00u organiseert Uniek Sporten in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard een informatieavond over aangepast sporten in Lingewaard. Deze avond is bedoeld voor mensen met een beperking, hun familieleden (mantelzorgers) en belangstellenden.
Voor mensen met een beperking heeft sport een belangrijke meerwaarde. Natuurlijk is sport en bewegen belangrijk voor je gezondheid. Maar nog veel belangrijker is dat sport goed is voor de sociale contacten en dat het ontspanning en plezier biedt. Sport speelt een belangrijke rol als het gaat om de participatie van mensen met een beperking in de maatschappij. Door middel van sport en bewegen leggen mensen met een beperking contacten en maken ze onderdeel uit van een vereniging. Hierdoor is sport een middel om de integratie te bevorderen.

Tijdens de informatiebijeenkomst staan de volgende onderwerpen centraal:
• Wat is en doet Uniek Sporten
• Sportmogelijkheden in Lingewaard en omgeving
• Signalen aangepast sporten en de toegankelijkheid van de sportmogelijkheden
• Wat kunnen wij voor u doen

Meer informatie:
De avond vindt plaats bij SWL, Cuperstraat 9, 6681 AR Bemmel. Heeft u vragen over de informatiebijeenkomst of wilt u zich aanmelden? We zijn te bereiken via telefoonnummer: 026 – 377 37 87 of door een e-mail te sturen naar c.migo@unieksporten.nl. Daarnaast is veel informatie, zoals het actuele sportaanbod, te vinden op www.unieksporten.nl of via onze app (iOS en Android).
foto-bij-persbericht-uniek-sportenkopie