Omroep Lingewaard

Integrale controle industrieterrein Pannenhuis…

Bij een integrale controle op industrieterrein Pannenhuis in Huissen zijn woensdag twee bedrijven betrapt op stroomfraude. In tegenstelling tot eerdere controles op hetzelfde industrieterrein zijn geen overtredingen geconstateerd die verband houden met drugs, milieuvoorschriften en brandveiligheid. De controle gebeurde op initiatief van de gemeente Lingewaard. Aan de controle werkten mee: politie Oost-Nederland, Omgevingsdienst Regio Arnhem, Alliander en de gemeente Lingewaard.

Alliander doet aangifte van de stroomfraude en legt de betreffende bedrijven naar verwachting een naheffing op. De stroomvoorziening van de betreffende bedrijven is per direct afgesloten.

Doel van de integrale controle was om inzicht te krijgen in naleving van de regels die in de gemeente Lingewaard gelden en het stopzetten van eventuele illegale activiteiten. 

 Burgemeester Marianne Schuurmans: “We willen met dit soort controles een signaal afgeven. Als je je inlaat met criminele activiteiten, kom je een keer aan de beurt. Het kan niet zo zijn dat de goedwillende bedrijven in onze gemeente moeten lijden onder bedrijven met criminele intenties. Dit jaar zullen meer integrale controles volgen.” 

De controle maakt deel uit van het gemeentelijke veiligheidsbeleid. Bestrijding van ondermijning is hierin een speerpunt.