Omroep Lingewaard

Internationale dag van de piano

Tobias Borsboom & Yukiko Hasegawa gaan op deze bijzondere dag de vleugel van kasteel Doornenburg bespelen.
De dag van de piano is steeds op de 88ste dag van het jaar en verwijst daarmee naar de 88 toetsen die een piano telt.

Heel speciaal in dit concert is dat deze jonge pianisten als duo en solo de vleugel gaan bespelen.
Op het programma staan Quatre-mains: Franz Schubert , Camille Saint-saëns -, Tobias Borsboom: Franz Liszt, Claude Debussy, Yukiko Hasegawa: Frans Listz, César Franck.

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Deze award werd hem in 2015 uitgereikt. Hij toerde als solistbin Gerswins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en recent met zijn soloprogramma in Polen en Indonesië. Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei podia en festivals als het Storiono Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel festival, My First Festival en The Internationaal Music Sessions. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek.

Yukiko Hasegawa (Hamamatsu, Japan) begint op vierjarige leeftijd met haar eerste pianolessen en vanaf 1998 studeert ze piano in Tokyo waar ze in 2004 een Master diploma haalt. Vanaf 2005 zet Yukiko haar studie voort in Nederland o.a. aan het conservatorium in Amsterdam bij Willem Brons, die haar beschrijft als een verfijnd, sensitief en muzikaal performer/pianist, met een opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen. Yukiko treed regelmatig op met pianoduo partner Tobias Borsboom.

Aanvang: 20.00 uur, inloop met koffie vanaf 19.30 uur. Entree: € 15.00/7.50(t/m 18jr.) incl. koffie.
Vanaf 18.30 uur kunt u, in de kapel van het kasteel, de expositie van eindexamen werkstukken van de leerlingen van
het OBC voor het vak – kunst beeldend- bezoeken.

Foto’s Arno Zaat