Omroep Lingewaard

“Jong voor oud in Bemmel”!…

Tijdens de kerstmarkt in Bemmel hebben kinderen vanuit het thema “Jong voor oud”, kerstpakketten samengesteld voor de 75 bewoners van verpleeghuis Liduina in Bemmel.
Het gezamenlijke initiatief van Albert Hein en Hermans Tweewielers uit Bemmel om, als onderdeel van de kerstmarkt, een kinderplein met binnen- en buitenactiviteiten te organiseren en ook aan de bewoners van verpleeghuis Liduina een mooi geschenk aan te bieden, is een groot succes gebleken.

Naast het samenstellen van de kerstpakketten hebben de kinderen kerstkaarten en kerstballen gemaakt voor de ouderen in het verpleeghuis. Daan Kersten en Linda Hombergen van AH en Jeandine Rutten van Hermans hebben de kinderen de hele dag begeleid. Tijdens de voorbereidingen bleek al snel dat meerdere ondernemers bereid waren een bijdrage te leveren om van dit initiatief een succes te maken.

Afgelopen donderdagmiddag 22 december zijn de kerstpakketten door Nik Becker van AH en Marlouis Hermans van Hermans Tweewielers, vergezeld door een vertegenwoordiging van de kinderen, uitgereikt in het verpleeghuis. Dit gebaar van de ondernemers samen met de kinderen is zowel door de leiding als de bewoners van het verpleeghuis enorm op prijs gesteld. Door dit initiatief worden kinderen zich meer bewust van het feit dat aandacht voor ouderen een belangrijk onderdeel is in deze samenleving.
Naast AH en Hermans Tweewielers uit Bemmel hebben de volgende bedrijven een bijdrage geleverd aan het succes van : Jong voor Oud”:

Makers & Merken, Brasserie Bloem, Hema, AJ eten en drinken, Kapsalon Nathalie van Asten en DIO van Appeldoorn, allen uit Bemmel en Angela Martens Schoonheidssalon uit Haalderen.