Omroep Lingewaard

Jonge Kracht geeft punt weg

Jonge Kracht heeft vanmiddag thuis een kostbaar punt verloren in de wedstrijd tegen Hatert. Jonge Kracht staat na deze wedstrijd op de achtste plaats, slechts enkele punten verwijderd van de gevarenzone.

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd waren er wat kleine kansen voor beide ploegen. Echt spectaculair was het begin echter niet. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Thijs Thuis van Jonge Kracht. Het lukte hem echter niet om de bal in het net achter de doelman van Hatert te schieten. In de eerste helft waren er nog enkele kansen voor beide ploegen. Tot doelpunten kwam het echter niet.

Ook in de tweede helft viel er weinig te genieten voor de koukleumende toeschouwers op de Schalkshof. In de 63e minuut kreeg Brain van Gemert van Hatert zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. Jonge Kracht had een overwicht tot ongeveer de 70e minuut van de wedstrijd. Tom Spaan van Hatert kreeg nog een dot van een kans maar gelukkig voor Jonge Kracht ging de bal net naast. Het laatste kwartier was Hatert wat meer aan de bal wat op zich niet tot grote kansen leidde. Echter in de 88e minuut ging het toch nog mis. Bij een vrije trap van Hatert zaten de doelman en verdediging van Jonge Kracht helemaal mis waardoor Tom Spaan zijn ploeg op 0-1 kon brengen en ‘de rooien’ met lege handen het veld verlieten. Zondag 7 december speelt Jonge Kracht uit. De tegenstander is dan Spero uit Elst.

Tekst: Alex Hubers (Jonge Kracht), Fons Sluiter.