Kampioenswedstrijd Jonge Kracht JO19 1…

Op 4 mei speelde het team van Jong Kracht Huissen om het kampioenschap Hoofdklasse tegen ESA J019 1 uit Arnhem. Dit hadden zij in de vorige wedstijd tegen het team van De Bataven ook al kunnen behalen, maar toen werd er 2-2 gelijk gespeeld. Zoals trainer Jeroen Neuhaus voor de wedstrijd al aangaf kon het eigenlijk nu niet meer mis gaan. Voorafgaande aan de wedstrijd had het team van Jonge Kracht namelijk een voorsprong  van 12 punten op Beuningse Boys en ook nog een veel beter doelsaldo nl. + 54 t.o.v. +19 en dat met nog maar 4 wedstrijden te spelen.  Voor de trainer was het extra leuk dat zijn zoon Raf ook nog eens “pupil van de wedstrijd” was en daarom de aftrap mocht verrichten. Bij het betreden van het veld werden spelers en scheidrechter “verwelkomd” met een rookgordijn door handfakkels ! In de 1ste helft was het team van ESA de gevaarlijkste ploeg, maar zelfs een “100%” kans werd niet benut. Bij een van de aanvallen was Jonge Kracht echter wel trefzeker en daardoor werd een ruststand van 1-0 bereikt. Deze voorsprong gaf het team na de rust extra inspiratie om de wedstrijd definitief te gaan beslissen. Mede door een uitstekend genomen penalty is de eindstand dan ook 4-1 geworden (en niet zoals het scorebord aangaf 9-1) en kon de feestvreugde ingezet worden.  De omroeper moest tijdens de wedstijd wel enkele keren een waarschuwing omroepen dat het laten ontploffen van “bommen” tot staking zou kunnen leiden. Na ontvangst van de kampioensschaal, bijbehorende bloemen en felicitaties -ook vanuit ESA- gingen spelers en trainer in de kleedkamer pas echt los!  Als afsluiting maakten zij een rondgang op de “kar” door Huissen. De Gemeente heeft geweten dat Jong Kracht een kampioenschap te vieren had !

Onze fotografen maakten de onderstaande rapportage.