Omroep Lingewaard

Kersenfeesten in Gendt

Tijdens de kersenpluk periode, vindt traditiegetrouw de Kersenfeesten plaats in Gendt. Een feestelijk evenement, dat sinds 1938 jaarlijks door een wisselende Gendtse vereniging wordt georganiseerd. Dit jaar ligt de organisatie bij Harmonie st Caecilia.

Openingsceremonie

op het St. Caecilia Mediaplein vindt de openingsceremonie plaats. Harmonie St. Caecilia begeleidt gehele ceremonie muzikaal. Het Kersenfeest heeft dit jaar als thema “Gendt’s Got Talent” en dit thema zal is heel duidelijk te zien zijn tijdens de openingsceremonie. Na het openingswoord door de voorzitter van St. Caecilia, Koos Messink, vindt de presentatie van de Kersenkoningin en haar hofdames plaats. Kersenkoningin Mellanie Balk met haar hofdames Annicka Reulink en Trudy Sluiter genoten zichtbaar.
Ook Henk Botterblom, de ontvanger van de Zilveren Kers, was blij verrast met zijn terechte onderscheiding. Petra Rijnhart-Snel  kreeg de witgouden vlinder, de speld van verdienste van Gemeente Lingewaard opgespeld vanwege haar afscheid gisteren. 40 jaar heeft zij leiding gegeven aan het Gendtse kersenfeest en daarnaast zet zij zich op veel andere gebieden in, voor de Gendtse gemeenschap

Mental Theo

Om 20.30 barstte het feestgedruis los in de feestent. Band ‘It All Started In The Nineties’ speelde het dak eraf. Speciale act deze avond was Mental Theo, creator van het welbekende concept Thunderdom.  Hij is een internationale DJ met 20 jaar ervaring, draaide op ‘s werelds grootste raves met o.a Hardwell, Afrojack, Tiesto, Steve Mason, , Marco V, Gigi d’Agostino en vele andere toppers.

Onze fotograaf was aanwezig en maakte onderstaande reportage: