Omroep Lingewaard

Succesvol Kerstconcert Stedelijke Muziekvereniging Huissen…

Op zondagmiddag 20 december 2015 gaf de Stedelijke Muziekvereniging Huissen een kerstconcert in de Stadskerk in Huissen.

Onder de bezielende leiding van dirigent Johan Jacobsen werd voor de pauze een aantal werken ten gehore gebracht met het thema “Dromen van een betere wereld”.
Het veelzijdigde repertoire van de vereniging kwam goed uit de verf met werken van ondermeer Jan van der Roost, Antonin Dvorak, Edgar Elgar en Rogier van Otterloo.
Op het puntje van de stoel gezeten, zetten de muzikanten hun beste beentje voor.
Het klassieke “Cantique de Noël” werd door de zangeres Evalia Zilverschoon op een schitterende en gevoelige wijze vertolkt.

Voor deze sopraan, die haar zangcarriere op 12-jarige leeftijd begon, was terecht in meerdere stukken de hoofdrol weggelegd. Het publiek waardeerde haar optreden met een groots applaus.
Ook dirigent Johan Jacobsen verdient zeker een pluim voor de wijze waarop hij het uiterste uit het orkest wist te halen.
Het tweede gedeelde van dit concert bestond uit een aantal traditionele kerstliedjes en populaire kerstsongs.

Met “We wish you a merry Christmas”, “What a wonderful world”en “All I want for Christmas” werd deze sfeervolle kerstconcert succesvol afgesloten.
Het is jammer dat dit concert zo weinig bezoekers trok. De kerk was voor de helft gevuld. De Stedelijke Muziekverening Huissen en Evalia Zilverschoon verdienden zonder meer een groter publiek.

Concert Volharding

Tekst en foto: © Hans Kleefman.