Omroep Lingewaard

Koffieochtend in de Zilverkamp wordt steeds drukker!

Afgelopen donderdag was het weer een gezellige drukte in de Kuul in Huissen. Ruim 30 inwoners van de Zilverkamp waren aanwezig bij de Koffieochtend. Wijkagenten Bonnie Thomassen en Jeroen de Dunnen waren er ook om met inwoners te praten over veiligheid in hun wijk.

De ‘Babbeltruc’, het onder het mom van een smoes iemands huis binnendringen, kwam aan de orde. Maar ook ouderen die bestolen worden na een date via een datingssite. Hoe maak je jezelf weerbaar tegen dit soort acties en hoe kun je elkaar als buurtbewoner daarin ondersteunen? De politie werkt al nauw samen met enkele buurt Whatsapp groepen. Maar ook een site als www.112Lingewaard.nl is handig om op de hoogte te blijven van wat er gebeurd in de wijk. Of de politieapp installeren op de smart Phone, waarop inwoners ook melding kunnen doen van iets verdachts. Bezoekers van de koffieochtend konden uitgebreid hun ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan de twee wijkagenten.

Daarnaast was er natuurlijk ruimte voor gezelligheid en een praatje. En van het ene burgerinitiatief komt het volgende; Max Bozon van het Wijkplatform heeft spontaan aangeboden om vanaf de volgende koffieochtend mensen te helpen bij problemen met de computer of de smart Phone. Reden te meer om volgende keer aan te schuiven bij de Koffieochtend! Dus noteer alvast in de agenda, neem de buurvrouw/-man of kennis mee en schuif gezellig aan bij de volgende koffieochtend op donderdag 1 maart (10.00-12.00u) in de Kuul in Huissen. Iedereen is welkom van jong tot oud!