Omroep Lingewaard

De Kraonige proosten in De Dijk op 11/11…

Nadat op 11/11 om 11.11 uur het gilde-kanon heeft geklonken als startschot van het nieuwe carnavalsseizoen, zullen de Kraonige Zwaone aansluitend in Café de Dijk op de markt het glas heffen. Symbolisch start hiermee niet alleen het carnaval, ook is het de aftrap van een dag vol festiviteiten in de kom met als hoogtepunt de onthulling van de nieuwe Prins en zijn Prinsevrollie om 21.11 uur in De Gouden Engel.

Voorafgaand aan het samenzijn in Café De Dijk vindt de traditionele rondgang door Huissen plaats. Vertrekpunt hiervoor is De Buitenpoort. Vanaf 10.11 uur staan de deuren van De Buitenpoort open en de koffie klaar. Rond 11 over half 11 zal vervolgens in optocht, onder begeleiding van diverse blaaskapellen, de stoet zich verplaatsen naar de Markt voor de officiële aftrap. Nadat het eerste gerstenat uit de tapkraan van De Dijk is genuttigd, zal vanaf 13.00 uur de kom van Huissen het decor zijn van diverse muzikale activiteiten. Diverse blaaskapellen zullen te horen zijn en op een tweetal podia nabij Het Moment, Borrelzz en de Kater zullen diverse artiesten een middagvullend programma brengen. Ook het Zwaonefestival zal hier deel van uit maken. Dit middagprogramma gaat om 18.30 uur over in het Openingsbal bij De Gouden Engel. Daar zal afscheid genomen worden van Prins Danny en zijn Prinsessen Jannie en Annemarie. Aansluitend zal het nieuwe hof aan Huissen gepresenteerd worden.

Als u deze dag wilt bijwonen dan bent u van harte welkom. Ook kunt u in het bezit komen van een bonnenboekje dat u voorziet van een 2-tal maaltijden en 6 consumpties. Dit boekje a €22,– kunt u uiterlijk 8/11 aanschaffen bij Foto van Eimeren, Slijterij Degen of middels de site: www.dekraonigezwane.nl.