Omroep Lingewaard

Krössel op 11/11 naar Paterslaan…

Krössel op 11/11 naar Paterslaan…
Tijdens de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen op de 11e van de 11e zal de herplaatsing van de Krössel onderdeel van het programma zijn. Door verbouwing van zorgcentrum Sancta Maria moest het beeldje dat symbool staat voor het frusjoppe in Huissen tijdelijk verdwijnen. Carnaval zonder Krössel is echter bij De Kraonige Zwaone ondenkbaar. Met dat gegeven in het achterhoofd is men op zoek gegaan naar een nieuwe, tijdelijke, locatie voor het kjelje met de foekepot. In afstemming met de gemeente is besloten de Krössel nabij de stadspomp aan de Paterslaan een tijdelijk onderkomen te bieden. De onthulling van de Krössel op deze nieuwe locatie zal, nadat het officiële startschot van het nieuwe seizoen om 11.11 uur heeft geklonken, rond de klok van 12.00 uur plaatsvinden. Hierbij zullen naast De Kraonige Zwaone en haar gevolg ook HJC De Krössels aanwezig zijn. De Krössel is namelijk de naamgever van de jongste carnavalsclub die Huissen rijk is.

Muziek in de kom
Aansluitend aan de onthulling zal in het kader van het nieuwe carnavalsseizoen, een muzikaal programma in de kom van Huissen plaatsvinden. Vanaf 13.00 uur zullen diverse artiesten op een tweetal podia nabij het Moment en bij Borrelzz/De Kater een optreden verzorgen. Ook het Zwaonefestival zal onderdeel uitmaken van dit programma. Om te benadrukken dat het carnavalsseizoen is gestart zullen ook diverse blaaskapellen acte de présence geven.

Nieuwe prins
Aansluitend aan het buitenprogramma zal vanaf 18.30 uur het Openingsbal bij De Gouden Engel beginnen. Hoogtepunt van dit bal zal de onthulling van de nieuwe Stadsprins van Huissen zijn. Om 21.11 uur zal het best bewaarde geheim van Huissen openbaar worden gemaakt. Aansluitend aan de bekendmaking van de nieuwe Prins zullen ook de nieuwe Prinsenvrollie gepresenteerd worden.

Bonnenboekje
Voor 22 euro kunt u in het bezit komen van een bonnenboekje dat, naast toegang tot het Openingsbal bij De Gouden Engel, gedurende de dag voorziet in een 6-tal consumpties en een tweetal maaltijden (lunch en stampotmaaltijd). De consumpties zijn te gebruiken bij Borrelzz, De Kater en het Moment. De maaltijden zullen doorr De Buitenpoort verzorgd worden. Het bonnenboekje is verkrijgbaar bij Foto van Eimeren in de Langestraat of bij Slijterij Degen op ’t Zand. Ook kan het bonnenboekje besteld worden op de site van De Kraonige Zwaone: www.dekraonigezwaone.nl