Omroep Lingewaard

Lampionoptocht door Bemmel …

Het is weer tijd voor de jaarlijkse lampionoptocht door Bemmel!

De feestelijke optocht is bedoeld voor alle kinderen tot en met 12 jaar die in Bemmel wonen of in Bemmel op school zitten. Het Oranjecomité Bemmel-Ressen organiseert deze lampionoptocht ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Prinses Beatrix. We verzamelen woensdag 31 januari op het plein voor de Kinkel te Bemmel vanaf 18.00 uur, de optocht start om 18.30 uur.

Vanaf 18.00 uur kunnen de kinderen in de Kinkel voor 1 euro een lampionstokje met verlichting en lampion kopen. Meelopen met een zelfgemaakt exemplaar mag natuurlijk ook.
Om 18.30 uur vertrekt de optocht onder muzikale begeleiding van drumfanfare ESKA.
De tocht gaat dwars door het centrum van Bemmel en komt rond 19.00 uur aan op het plein bij Grand Café Lingehof. De kinderen krijgen hier een gratis stroopwafel en warme chocolademelk. De ouders krijgen gratis koffie en glühwein aangeboden. Op het plein is er muziek van DJ Niek en dweilorkest de Dreumels.

Via de basisscholen en peuterspeelzalen ontvangen kinderen en hun ouders een uitnodiging. Kinderen die buiten Bemmel op een basisschool zitten, zijn ook van harte welkom om deel te nemen aan de optocht.

Op de achterkant van de uitnodiging staat een leuke kleurplaat. Kinderen die deze kleurplaat het mooist of origineelst inkleuren maken kans op leuke prijzen!

De kleurplaat is ook te verkrijgen bij de Jumbo Supermarkt Kloosterplaats en te downloaden op www.oranjecomitebemmel.nl/lampionoptocht.htm
Lever de kleurplaat in bij je leerkracht of op 31 januari bij de kraam van het Oranjecomité.

Mocht de optocht niet door kunnen gaan door bijvoorbeeld slecht weer, dan vermelden we dat op de facebook pagina van Oranjecomité Bemmel-Ressen!