Lekdetec.nl na stroef begin eenvoudig langs amazone

Bemmel – Amazone uit Utrecht is een sympathieke ploeg die iedereen een overwinning gunt, maar dan niet tegen de eigen favorieten. Dat Lekdetec.nl zou winnen, stond eigenlijk al min of meer vast.

Coach René van der Wielen begon de wedstrijd met Anouk Heijnens en Gabriëlle van den Bosch in de basis. Zij slaagden er in de beginfase niet in om het Bemmelse team te motiveren want in no time liep de Utrechtse ploeg uit naar 3-11. Lekdetec.nl speelde slap in deze fase en liep het hele kwart achter de feiten aan. Het was Lisanne de Jonge die bijna in haar eentje haar ploeg weer langszij hielp dankzij 15 punten in dit kwart, inclusief een driepunts buzzerbeater. Daarmee trok ze de stand gelijk na tien minuten:21-21.

In het tweede kwart was het Kris Biesters die met haar inzet en scores het verschil maakte. De Bemmelse verdediging was wat scherper maar vooral aanvallend liet Lekdetec.nl zien waarom het team uit Bemmel een stuk hoger op de ranglijst staat. Het tempo lag vaak te hoog voor Amazone en langzaam liep de thuisploeg weg naar 47-36 bij rust.

Direct na rust scoorde Yordi Kathmann 8 punten op rij en het publiek wist dat de wedstrijd gespeeld was. Gelukkig liet Lekdetec.nl de teugels nu niet meer vieren en hield het de druk hoog op Amazone dat nu nog maar moeizaam tot scoren kwam. Jill Bettonvil en Lisa Schoen gaven weinig rebounds weg bij de Bemmelse ring en mede daardoor was 66-44 de logische stand na drie kwarten.

De vierde periode leverde hetzelfde beeld op als de derde. Lekdetec.nl scoorde makkelijk en Jacobine Klerx ging onverdroten door met de basket opzoeken wat veel vrije worpen opleverde. Geleidelijk liep het verschil op tot het na 40 minuten 41 punten bedroeg: 92-51. Een verschil dat vooraf wel ongeveer verwacht was. Het duurde alleen een halve wedstrijd voordat de medekoploper het juiste ritme en de juiste instelling gevonden had tegen de hardwerkende vrouwen uit Utrecht.