Lekdetec.nl neemt laat afstand van het CTO

De stand op de ranglijst en de geschiedenis van wedstrijden tussen Lekdetec.nl en het CTO beloofden een spannende wedstrijd. Beide teams waren wel incompleet, bij het CTO bijvoorbeeld ontbraken Emese Hof, Asa Kantebeen en Janiek van Veen.

Lisa Schoen opende de score voor Lekdetec.nl met twee rake vrije worpen. Daarna hielden de teams elkaar een tijd lang in evenwicht. Lekdetec.nl kwam op stoom na een minuut of vijf, kwam in die fase makkelijk tot scoren en speelde routineus naar een 8 punten voorsprong bij de eerste pauze: 23-15.

Maar terwijl het in de aanval bij de thuisploeg van een leien dakje ging, stond de verdediging regelmatig op non-actief en kregen de meiden van het CTO steeds de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Onder aanvoering van de inside sterke Janis Ndiba bleef het CTO goed meedoen en bleef het een wedstrijd. Na 14 minuten was de stand 28-27, tijd voor coach René van der Wielen om een press uit de hoge hoed te toveren die een score en balwinst opleverde. Lekdetec.nl liep weg naar 34-27 maar drie drietjes op rij van Esther Fokke brachten de spanning weer terug. Karin Kuijt ging hoogstpersoonlijk op avontuur in de Amsterdamse bucket en bracht de ruststand op 47-41.

Het derde kwart was niet best van beide kanten. Toen de thuisploeg via Karin Kuijt en Jill Bettonvil de voorsprong vergrootte naar 8 punten viel de ploeg van René van der Wielen terug op plichtmatig spel en dat is tegen het CTO altijd riskant. Maar scores waren duur in deze periode waardoor de gasten wel iets terugkwamen maar niet veel: 12-14 was de kwartscore waardoor de stand 59-55 op het bord stond na 30 minuten.

Deborah Vos bracht het verschil terug tot twee punten maar daarna ging het gaspedaal verder in bij Lekdetec.nl. Zoals wel vaker ging het tempo omhoog en via scores van Jill Bettonvil (opnieuw een double-double), Karin Kuijt en Yordi Kathmann (haar vierde drietje) werd het verschil weer groter. In de laatste minuten was Lisa Schoen ineens los; zij scoorde 8 van de laatste 12 punten voor de thuisploeg waarmee ze nogal wat missers eerder in de wedstrijd compenseerde. De voorsprong bedroeg uiteindelijk 14 punten aan het eind: 86-72.

Een overwinning die makkelijker lijkt dan hij eigenlijk was. Hoewel de toeschouwers nooit echt het gevoel hadden dat Lekdetec.nl deze wedstrijd zou gaan verliezen had dat best kunnen gebeuren. De verdediging was vlak en nonchalant bij de thuisploeg en het team maakte soms de indruk op de automatische piloot te spelen. Maar ondanks dat kwam de ploeg makkelijk tot scoren met maar liefst (weer) 5 speelsters in de dubbele cijfers. Dus opnieuw een teamprestatie. De ongeslagen status na de winterstop is nog steeds een feit!