Lekdetec.nl plaatst zich na bloedstollend gevecht voor halve finale

De vooruitzichten wezen al op een spannende wedstrijd. Tenslotte is de bekerroute de kortste route naar succes. Lekdetec.nl had in het CTO opnieuw een zware tegenstander geloot maar dan wel thuis en dat scheelt.

Het CTO begon sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd. Via oud- Lekdetec.nl speelster Charlotte van Kleef nam de Amsterdamse ploeg het initiatief en had het na 5 minuten een 11-19 voorsprong. Lekdetec.nl kon de gasten moeilijk afstoppen en had zelf veel moeite met de zoneverdediging die CTO coach Remy de Wit liet spelen. Toch sloop de Bemmelse formatie via scores van Jacobine Klerx dichterbij tot 25-28 na het eerste kwart.

In het tweede kwart herstelde de thuisploeg zich. De eerste minuten behield het CTO het overwicht maar Lekdetec.nl kreeg in de verdediging meer grip op de Amsterdamse aanval. Hoogtepunt in dit kwart was een situatie waarbij Kris Biesters met veel inzet een bal binnen de lijnen hield, over haar hoofd naar Yordi Kathmann passte waarna de bal razendsnel via Karin Kuijt in de scorende handen van Jacobine Klerx belandde. En dat alles in twee seconden. Prachtig! Bij rust had Lekdetec.nl daarom een kleine voorsprong: 46-45.

In no time liep het CTO na rust weg naar een 49-57 stand. Een driepunter van Karin Kuijt was lang het enige wapenfeit aan Bemmelse kant. Lekdetec.nl speelde klungelig en daar maakte het CTO dankbaar gebruik van. De thuisploeg knokte zich opnieuw terug en de voorsprong wisselde een paar keer van eigenaar. Het publiek voelde aan dat elk punt belangrijk was en ging vol achter de thuisploeg staan. Driepunters van Yordi Kathmann en Gabriëlle van den Bosch konden niet voorkomen dat het CTO na drie kwarten voor stond: 65-66.

Een press doet het vaak goed tegen het CTO en dat besefte coach René van der Wielen. Het beproefde wapen wierp opnieuw zijn vruchten af. Koppel dat aan het feit dat Yordi Kathmann uitstekend op schot was en daar was de voorsprong voor de Bemmelse vrouwen na 38 minuten: 81-71. Maar het CTO weigerde te capituleren en kwam tot op vier punten in de laatste minuut door scores van Esther Fokke en Asa Kantebeen. Maar zoals zo vaak gaf de ervaring van de Bemmelse guards in de laatste seconden de doorslag. Kris Biesters bekroonde een zeer sterk optreden met twee beslissende vrije worpen. De eindstand werd daarmee 86-79.

Het publiek zag voor de zoveelste maal dit seizoen een zeer spannende wedstrijd waarin Lekdetec.nl eigenlijk altijd aan het langste eind trekt. Een waardige kwartfinale waarin het er regelmatig zeer fysiek aan toeging. En daarmee was het een aanslag op de kleine rotatie van de Bemmelse formatie. Een groot compliment aan het team dat deze wedstrijd gewonnen is!

Tekst: Lekdetec.nl