Omroep Lingewaard

Luisterlezing: De Matthäus-Passion ontrafeld…

Pasen komt er weer aan: dat betekent dat in diverse concertzalen de beroemde Matthäus-Passion van Bach wordt opgevoerd. Op woensdagmiddag 10 april om 14.00 uur kunnen bezoekers in Bibliotheek Huissen op een unieke manier luisteren naar dit prachtige muziekstuk. Muziekliefhebber Stan de Kort wijst de luisteraars op de diepere lagen van deze aangrijpende compositie over het lijdensverhaal van Jezus.

De muziek van de Matthäus-Passion is al prachtig en aangrijpend, maar Bach wist daar als geen ander diepere betekenissen in te vlechten. Stan de Kort vertelt bezoekers in Bibliotheek Huissen over extra lagen in de muziek, de symboliek, het geloof en de uitvoeringskunst. Een unieke kans om dit meesterwerk te doorgronden. De Matthäus-Passion zal nooit meer hetzelfde klinken.

Dit college in de Bibliotheek Huissen duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via https://www.obgz.nl/uni-lingewaard.html. Doe dit op tijd, want er is beperkt plaats.