Omroep Lingewaard

Mantelzorgcafé Gendt…

Op dinsdagmiddag 7 november kunnen mantelzorgers weer aanschuiven in het mantelzorgcafé Gendt. Van 14.00u tot 16.00u bent u van harte welkom in Providentia aan de Dorpstraat 5 in Gendt.

Thema: Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
Hersenletsel kan ontstaan door een hersenbloeding, beroerte, hersentumor of ongeluk. Naast fysieke klachten kunnen er gevolgen zijn op het gebied van denken, voelen en doen.
De impact is niet alleen groot voor de mensen zelf, maar ook voor directe familie en omgeving. Deze middag is bedoeld voor mensen die in het  dagelijks leven te maken hebben met Niet Aangeboren Hersenletsel.

Programma
• Wim Teunissen, cliëntondersteuner bij MEE Lingewaard, zal deze middag ingaan op vragen als: Waar loop je tegenaan in de thuissituatie? Wat betekent het voor de mensen om je heen? Hoe kun je je leven weer oppakken?
• De heer en mevrouw de Jong zullen vertellen over hun eigen ervaringen met NAH.
• Yogadocente Maria Heitbrink zal de middag afsluiten met een aantal meditatieoefeningen.

Mantelzorgcafé
Het mantelzorgcafé biedt de mogelijkheid om met andere mantelzorgers van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Enthousiaste vrijwilligers, die zelf ervaring hebben met het geven van mantelzorg, begeleiden deze middagen en zorgen voor een vertrouwde en veilige sfeer.

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 2,- p.p.

Voor opgave of meer info kunt u contact opnemen met het SWL Meldpunt via tel.: 088- 255 2555 of via e-mail: meldpunt@swlingewaard.nl