Omroep Lingewaard

Mark Otten nieuwe hoofdtrainer van R.K.H.V.V.

persbericht RKHVV

Met ingang van 01.07.2019 is Mark Otten de nieuwe hoofdtrainer bij voetbalvereniging R.K.H.V.V. De voetbalvereniging is blij om Mark Otten (1985) te kunnen introduceren als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2019/2020. De verbintenis is aangegaan voor 1 jaar.

Bas Kamp, bestuurslid voetbalzaken: “Mark is voor ons de ideale kandidaat om Ben Gerritsen, die na het vroegtijdig vertrek van Bram Braam deze taak op zich heeft genomen, op te volgen als hoofdtrainer. Hij is jong, ambitieus en wil dan ook doorgroeien naar coach betaald voetbal.

We hebben een grondige en zorgvuldige selectie gemaakt van trainers die voldeden aan het door ons gestelde profiel. Daarbij is rekening gehouden met de wensen en overwegingen vanuit de spelersgroep. Hierna is er een flink aantal gesprekken gevoerd en Mark sluit dan ook goed aan op deze wensen. Daarom zijn we dan ook heel blij dat we met Mark overeenstemming hebben bereikt.”

Mark Otten doorliep zelf de jeugdopleiding van N.E.C. en begon zijn carrière daar als verdediger in het seizoen 2003/2004. Daarna stapte hij over naar Feyenoord, waar hij op contractbasis werd uitgeleend aan Excelsior waarmee hij in het seizoen 2005/2006 kampioen werd en promoveerde naar de eredivisie. Ook was hij actief voor het Nederlands elftal bij het WK onder 20. In zijn tweede periode bij N.E.C. was hij ook jeugdtrainer en tijdelijk assistent van het eerste team bij zijn jeugdclub RKSV Brakkenstein. In 2011 vertrok hij naar Ferencvarosi TC uit Hongarije. Wegens blessures moest hij zijn profvoetbalcarriere vroegtijdig staken.

Na zijn actieve voetballoopbaan is Mark zijn spelerscarrière in 2016 gestart bij de jeugdopleiding van NEC/FC Oss waar hij ook het Onder 15-team onder zijn hoede had.

Mark Otten zegt: “Ik ben op dit moment trainer bij Feyenoord en ik heb daar aangegeven aan het einde van het huidige seizoen te stoppen en op zoek naar mogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik ben in contact gekomen met RKHVV en toen een aantal gesprekken gevoerd. Daar had ik meteen een goed gevoel bij. Ik ken RKHVV al van eerder, sommige van mijn vrienden speelden er. RKHVV heeft een goede naam in de regio. En als ik dan een rijtje moet maken van verenigingen die mij aanspreken, dan staat RKHVV daar ook tussen.

Voor mij is het een mooie stap als seniorentrainer van een derde klasser naar een hoofdklasser/mogelijk eerste klasser. Ja, ik weet dat het een lastige situatie is waar RKHVV op dit moment in verkeert en dat het aan het einde van dit seizoen ook kan degraderen. Maar dat is voor mij niet leidend in mijn beslissing. Mijn intentie is om het te combineren met een jeugdteam van een BVO.

Ik heb de groep aan het werk gezien, en daaruit kan ik niet goed de huidige positie op de ranglijst verklaren. Die is namelijk niet in overeenstemming met wat ik op het veld zie. Mijn doel is om altijd zowel uit het individu als het team het maximale resultaat te halen. Zo zullen er spelers wel of niet blijven. Ik zie zeker veel mogelijkheden. Maar ik begrijp dat als je in de verkeerde hoek zit, dan vallen zaken soms net de verkeerde kant op en is het lastig om dat te keren.

Zelf kies ik voor een club en een identiteit van een club, niet persé voor een klasse. Natuurlijk speel ik liever in de hoofdklasse, maar nogmaals dat is voor mij niet leidend. Als ik RKHVV 1 zie  spelen en RKHVV als club, dan zie ik een club waar ik graag bij wil horen en iets aan toe zou willen voegen.”

Op www.rkhvv.tv vindt u binnenkort een aanvullende video