Omroep Lingewaard

Muziekvereniging St. Willibrordus in Den Tip

Op zondag 30 juni vond er een openluchtconcert plaats, door muziekvereniging St. Willibrordus uit Herveld/Andelst bij de museumboerderij Den Tip in Herveld.
Zoals al jaren, is dit concert gratis voor de bezoekers en is er o.a. koffie, thee, frisdrank en door de vrijwilligers van de boerderij gebakken appelflap. De vereniging bracht een zeer gevarieerd programma ten gehore. Naast bekende popnummers kwam ook klassieke muziek en marsen voorbij.
Een deel van het concert werd verzorgt door het jongerenorkest Future en de samenspeelgroep. Deze groep bestaat uit de jongste leerlingen van de vereniging en hebben pas een jaar les van de algemeen dirigent Hans van Hees.

Ondanks het fraaie weer viel de opkomst iets tegen. Deze zondag was er dan ook een veelvoud van evenementen in Overbetuwe.
Aan het eind van het concert deed een vertegenwoordigster van de vereniging nog een oproep om zich aan te melden als lid.  Het ledenaantal is namelijk al enkele jaren dalende.
Tijdens het concert in november zal ook de slagwerkgroep aanwezig zijn. Zij bespelen holle buizen! Een extra reden dus om dit concert te komen bezoeken!

Onze fotograaf was aanwezig, maakte de bijgaande reportage en kon het weer niet nalaten om een selfie te maken!