Omroep Lingewaard

Nacht van de nacht in de Gendtse polder op 27 oktober

Verlang je ook naar wat donkerte in onze overbelichte wereld?

We gaan voor de nacht van de nacht excursie stap met de gidsen van IVN RijnWaal om bij de schemering o.a. reeën, bevers, dassen en vossen te ontdekken. We volgen daarbij een ongebruikelijke, afwisselende route. Dan vinden we zeker hun sporen, holen en burchten en wie weet zien we ze zelfs, als we stil zijn…. of horen geritsel.. Want rond deze tijd worden ze actief!  

Langs het spokenbos horen we nog een uiltje misschien en anders gaan we de hemel ontdekken.  Zullen er sterren te zien zijn? Wat zijn sterren en planeten eigenlijk? Hoe herken je de planeet Mars? En wat is de zomerdriehoek? Hoe ver staan sommige sterren van ons af. Wat is een lichtjaar?  En wat zijn de verhalen achter de sterrenbeelden?

De afnemende maan (24 oktober was hij vol) komt om 20.22 op. Als het redelijk weer is, kunnen we de maan en een paar sterren met de telescoop bewonderen.

Jong en oud zijn van harte welkom bij de witte brug, afrit Kaakse dam langs de waaldijk (ter hoogte van het witte huis Markt 15) 6691 MC in Gendt.

Vertrek op zaterdag 27 oktober om 19.00. Om 21.00 zijn we weer terug bij de brug.
Parkeren kan ook langs de Markt.
Neem stevige wandelschoenen of laarzen, lange broek, en verrekijker mee.
Voor meer informatie Alice Kuijf 06 23337469, aliceth@xs4all.nl

Voor informatie over IVN RijnWaal www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal