Omroep Lingewaard

Nieuwbouw gemeentehuis Overbetuwe op 13 juli in gebruik 

persbericht gemeente Overbetuwe

De verbouwing van het gemeentehuis van Overbetuwe is bijna klaar. Daarmee is de huisvesting van de gemeente Overbetuwe klaar voor de toekomst. Het Ambtshuis (aan de Dorpsstraat 8, waar het Sociaal Domein is gevestigd) is in 2016 grondig verbouwd, het gemeentehuis in Andelst is verkocht en het gemeentehuis in Elst is tussen 2017 en 2020 in fasen grondig aangepakt. 

Wethouder Wijnte Hol: “De afronding van dit ver/nieuwbouw project is een belangrijke mijlpaal. De gemeentelijke huisvesting is op tal van aspecten verbeterd. Het gemeentehuis is beter toegankelijk doordat de ingang nu op straatniveau is en de balies op zithoogte zijn in plaats van stahoogte. Daarnaast zijn de gebouwen ingrijpend verduurzaamd, het gemeentehuis gaat zelfs van energielabel G naar A. En bij al die verbeteringen hebben lokale ondernemers een grote rol gehad. Zo’n 25 Overbetuwse bedrijven hebben meegewerkt aan de verbouwing van het Ambtshuis en gemeentehuis. Daarnaast zijn we nagenoeg binnen het budget gebleven. Kortom, het gemeentehuisdossier kent een lange historie en wordt hiermee met succes afgerond. Daar ben ik trots op en ik wens onze inwoners en medewerkers vele jaren plezier met het vernieuwde gemeentehuis!” 

De bijgevoegde infographic toont op een overzichtelijke wijze de doelen, mijlpalen, bestede middelen en het eindresultaat van dit project. 

Verhuizing en adreswijziging

Op vrijdag 10 juli zijn de receptie en de balies van het gemeentehuis, die tijdelijk aan ’t Fort 4 zaten, gesloten vanwege de verhuizing. Op maandag 13 juli nemen we de nieuwbouw van het gemeentehuis in gebruik. Ons bezoekadres is vanaf die dag weer Dorpsstraat 67 in Elst. 

Infographic verbouwing gemeentehuis en Ambtshuis