Omroep Lingewaard

Nieuwe versie Politie.nl klaar voor test

 

Nederland – Politie.nl gaat vernieuwen. De site krijgt een verbeterde indeling, een nieuw design en op elk mobiel apparaat dezelfde stijl door het ‘responsive design’. Op 20 november gaat een testversie online, waarop bezoekers hun feedback mogen geven.

Nog voor de jaarwisseling wordt Politie.nl responsive. Dat betekent dat de website zich aanpast aan het schermformaat. De presentatie van het nieuws (en meer) wordt met de introductie van de nieuwe website afhankelijk van het apparaat waarmee de website wordt bekeken. Dit komt de leesbaarheid ten goede. En doordat er geen aparte mobiele website meer hoeft te worden onderhouden, brengt dit bovendien een kostenbesparing met zich mee.

Prominent in beeld

De indeling van de nieuwe site is onder andere met gebruikersgroepen bepaald. Een van de wensen was om ‘Mijn Buurt’ duidelijker in beeld te brengen. Op de nieuwe site is dat ook gerealiseerd. Via de pagina ‘Mijn Buurt’ kunt u bovendien nog beter zoeken naar het nieuws in uw buurt, of er gezochte of vermiste personen zijn of wie uw wijkagent is. Tot slot heeft de website een nieuw design, overeenkomstig de nieuwe huisstijl van de politie.

Bezoekers betrekken

Politie.nl telt maandelijks 2,4 miljoen bezoeken. Ondanks de betrokkenheid van gebruikersgroepen bij het bouwen van de nieuwe website, is ervoor gekozen om de nieuwe website bepaalde tijd naast de bestaande variant te laten bestaan. Nog meer bezoekers kunnen dan gedurende enkele weken hun mening geven. Met die ervaringen kan de site waar mogelijk nog beter en gebruiksvriendelijker worden gemaakt, voordat deze officieel online gaat.

Reactieformulier

De testversie verschilt qua nieuws en informatie niet van het huidige Politie.nl. Ook de formulieren voor bijvoorbeeld meldingen of om contact op te nemen blijven gelijk. Doet u bijvoorbeeld een melding op de testversie (een testversie wordt ook wel betaversie genoemd), dan blijft dit voor de politie een echte melding en wordt die als zodanig behandeld.

Opmerkingen

Opmerkingen of suggesties over de testversie kunt u geven via een reactieformulier. De nieuwe testsite is hier te bereiken. Zodra de nieuwe responsive website officiëel in de lucht is, vervalt de huidige mobiele versie van Politie.nl.