Omroep Lingewaard

OBC leerlingen brengen taart naar de Buitenpoort

 

Fleur, Annette, Lerzan en Rianne zijn 3e jaars vmbo-t leerlingen van OBC Bemmel. Binnenkort doen zij mee aan het Beroepenfeest en de Doe Dag van Betuwe On Stage. Woensdag brachten zij een taart naar Zalencentrum de Buitenpoort in Huissen. Dit bedrijf won de taart die verloot werd bij de 200e aangemelde beroepsbeoefenaar voor het Beroepenfeest.

Hartelijke ontvangst

De leerlingen zijn verrast bij het lezen van “Welkom OBC” op het bord bij De Buitenpoort. Ze stellen zich voor en bieden Bianca en Jeanet, eigenaar en bedrijfsleidster bij de Buitenpoort, een feestelijke taart aan. Iedereen voelt zich snel thuis in de gezellige loungehoek bij de Buitenpoort en er ontstaat een leuk gesprek over de beroepsinteresse van de leerlingen.

Kies voor je zelf

De leerlingen maken binnenkort hun beroepentop5. Dat zijn de beroepen waarmee ze op het Beroepenfeest in gesprek willen gaan. Fleur wil in het onderwijs werken en Rianne ziet zich werken in een afwisselende baan in de zorg of in een ziekenhuis. De gastvrouwen van Buitenpoort vinden het mooi te horen dat de leerlingen, die vriendinnen zijn, ieder andere beroepen in hun top 5 hebben. “Het is belangrijk, dat je iets kiest wat je zelf wil en niet omdat je vriendin het gaat doen”.  

Vrolijk beroep

Gastvrouw Jeanet is oud OBC-leerlinge en werkte altijd in de horeca. Eigenaresse Bianca startte haar loopbaan als kapster en runt nu met haar partner de Buitenpoort. In de horeca doe je veel mensenkennis op en breng je vrolijkheid. Die vrolijkheid zie je ook terug in de aankleding van de Buitenpoort. Als ondernemer geniet ze van het steeds nieuwe dingen doen, zoals de start van strandlocatie Buiten! Bianca wil op het Beroepenfeest leerlingen inspireren voor de horeca. Misschien zijn er leerlingen die een bijbaan zoeken en ook dat is mogelijk bij de Buitenpoort. 

Betuwe On Stage

Het Beroepenfeest is op 5 maart 2020, De Doe Dag is op 26 maart. Het Beroepenfeest is voor 3e jaars vmbo-leerlingen van Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen. Wilt u ook leerlingen inspireren met uw beroep? De organisatie is o.a. nog op zoek naar vormgevers, sportdocenten, kappers, autotechnici en onderwijsassistenten. Meer informatie en aanmelden via www.betuweonstage.nl/aanmelden