Omroep Lingewaard
arrows

Omroep Lingewaard wordt waarschijnlijk lokale omroep in Overbetuwe

Omroep Lingewaard wordt waarschijnlijk ook actief als lokale omroep in de gemeente Overbetuwe. De gemeenteraad beslist hier definitief over op 7 april 2020.

Keuze uit drie omroepen
In de landelijke Mediawet is geregeld dat iedere gemeente in Nederland een onafhankelijke lokale omroep moet hebben. Iedere vijf jaar kunnen lokale omroepen daarvoor een licentie aanvragen bij het Commissariaat van de Media. Toen de licentie voor de lokale omroep in Overbetuwe vrijkwam in 2019, gaven drie omroepen uit de omgeving aan ook in Overbetuwe uit te willen zenden. Dat zijn Stichting Omroep Lingewaard, Stichting Streekomroep RN7 en Stichting Streekomroep Midden Gelderland.

Beoordelen en advies
De gemeente heeft hun aanvragen beoordeeld en een poll uitgezet onder inwoners om een beeld te krijgen van hun voorkeur. Meer dan 300 mensen gaven in deze poll hun voorkeur aan voor zowel Stichting Omroep Lingewaard als Stichting Streekomroep RN7. Het college heeft op basis van de beoordeling van de aanvragen en de poll de gemeenteraad het voorstel gedaan te kiezen voor Stichting Omroep Lingewaard.

Het besluit van de gemeenteraad wordt in april als advies neergelegd bij het Commissariaat voor de Media. Zij beslissen uiteindelijk wie de nieuwe lokale omroep van gemeente Overbetuwe wordt.

Blijdschap

Alle vrijwilligers van Omroep Lingewaard zijn enorm blij met de beslissing van Burgemeester en Wethouders van Overbetuwe om ook in Overbetuwe uit te mogen zenden. In spanning wachten we 7 april af.

Vrijwilligers

Omroep Lingewaard draait op een groep vrijwilligers van ongeveer 40 personen. Onder wie al een enkeling uit Ovebetuwe. We hopen daar binnen korte tijd nog een aantal vrijwilligers uit Overbetuwe aan toe te voegen. Wanneer u hiervoor interesse hebt, kijk dan op onze vrijwilligerspagina.