Omroep Lingewaard

Video’s: Ondertekening coalitieakkoord…

Dinsdagavond 22 mei ondertekenden de formateur en de vier fractievoorzitters van VVD, LBL, CDA en lingewaard.NU het coalitieakkoord. Dit gebeurde in Kasteel De Kinkelenburg in Bemmel.
Formateur Helga Witjes is trots op het bereikte resultaat. “Met deze coalitie bouwen we voort op hetgeen we in de afgelopen periode al hebben bereikt. Ook de komende vier jaar zetten wij ons in voor een goed en stabiel bestuur. Zo werken we samen aan de toekomst van Lingewaard.”
 
Samen bouwen aan Lingewaard
“Er liggen veel kansen, maar ook grote uitdagingen,” aldus de formateur. “Samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties willen we aan de slag. Tijdens de formatie kregen we hiervoor al meer dan 150 ideeën en voorstellen. Veel hiervan vindt u terug in het coalitieprogramma. Als coalitie zetten we deze lijn door. We nodigen inwoners en andere partijen dan ook van harte uit om met ons mee te blijven denken en werken. Zodat we echt samen verder bouwen aan Lingewaard.”
 
Ambities voor Lingewaard
In het coalitieprogramma staan vijf thema’s centraal. “Onze ambitie is dat we willen bereiken dat inwoners kunnen zeggen:
 
In Lingewaard is het goed wonen;
Lingewaard is goed en veilig bereikbaar;
Lingewaard is in 2050 energieneutraal;
Het ondernemersklimaat in Lingewaard is aantrekkelijk;
In Lingewaard kijken we naar elkaar om.
 
Beoogde wethouders
Donderdag 24 mei is de benoeming en installatie van de vier beoogde wethouders. Dit zijn Helga Witjes namens de VVD, Johan Sluiter voor LBL, Aart Slob van het CDA en Theo Janssen voor lingewaard.NU. Aart Slob van het CDA is de nieuwkomer binnen het college. Hij is 50 jaar, komt uit Doornenburg en is momenteel Directeur bedrijfsvoering van zorginstelling Pluryn.

Interview Aart Slob

Interview Theo Jansen