Omroep Lingewaard

Open monumentenweekend Fort Pannerden…

Fort Pannerden, gelegen aan de Waaldijk 1 in Doornenburg zal op 9 en 10 september ook deelnemen aan het open monumentenweekend. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur zal het museum vrij toegankelijk zijn voor bezoekers.

Fort Pannerden zet de deur van het soldatenmuseum wagenwijd open, speciaal voor het open monumentenweekend. Op zaterdag 9 september zal vanaf 13.30 uur de verhalenverteller Mieke Aalderink te gast zijn in het museum. Zij neemt je mee op het smalle pad tussen fictie en werkelijkheid. Een klein overzicht van herinneringsdocumenten zet de deur naar de verhalen op een kier.

Bij Fort Pannerden kun je gratis genieten van verschillende delen van het Fort. Neem naast het museum een kijkje in ons bezoekerscentrum, de filmzaal en het uitzichtpunt. Een wandeling door de grachten brengt je langs 33 verschillende Forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De foto expositie ´Forten van boven´ is vrij te bezichtigen!

Het café/restaurant van Fort Pannerden is vrij toegankelijk. Loop vooral even binnen voor de lekkerste koffie en gebak. Uiteraard kan er ook geluncht worden. Bij mooi weer is het dakterras geopend.
Voor meer informatie neem een kijkje op onze website:
fortpannerden.eu