Omroep Lingewaard

Paasvuur Gendt gaat door!…

In elk geval als het aan RDM ligt, zij zullen er -ondanks de flinke opgave- alles aan doen deze traditie te behouden.

Waar vorig jaar de Gendtse muziek vereniging haar debuut jaar had waarin zij eervol het stokje voor het organiseren van het paasvuur van jongerenkoor Remember mocht overnemen, ziet zij zich nu in het eerste jaar dat deze vereniging dit zelf gaat organiseren geconfronteerd met een flinke extra uitdaging.

De gemeenteraad heeft besloten dat zij de ondersteuning aan lokale evenementen voor een deel staakt. Zo ook aan de paasvuren in Lingewaard. Deze maatregel stelt daarmee de verenigingen die deze evenementen voor de gemeenschap organiseren voor een uitdaging. Waar mogelijk denken medewerkers van de gemeente erg mee, maar uiteindelijk kunnen de volledige kosten oplopen tot enkele duizenden euro’s waarmee het niet te garanderen is dat alle Lingewaardse paasvuren doorgang vinden.

In de wetenschap dat het Gendtse paasvuur plaats vindt in een natura 2000 gebied, betekent één jaar geen Gendts paasvuur, nooit meer Gendts paasvuur. Althans niet op diezelfde plek, en dan is het nog maar de vraag of er een vergunning voor elders afgegeven zal gaan worden.

Voor RDM staat het behoud van deze traditie ten gunste van de gemeenschap voorop: “Geen paasvuur organiseren, is voor ons absoluut geen optie. Maar eerlijk is eerlijk, we moeten wel op zoek naar hulp en steun van anderen willen we in staat zijn deze traditie voor Gendt te behouden.”
Kijk op www.paasvuurgendt.nl voor het laatste nieuws.