Omroep Lingewaard

Paddenstoelenexcursie in de Ward (Bemmel) …..

De paddenstoel is omgeven door sprookjes en mysterie. Van kabouters tot volksverhalen; paddenstoelen spreken tot de verbeelding. Lingewaard Natuurlijk organiseert zondag 30 oktober een boeiende paddenstoelenexcursie voor groot en klein.

Volksverhalen vertelden ooit over het schuim uit de bek van het paard van Wodan, dat de witte spikkels vormde op de vliegenzwam. In het begin van het christendom bedelden de rondtrekkende predikers om brood. Waar ze bruine kruimels lieten vallen, groeiden giftige paddenstoelen. Witte kruimels leverden eetbare paddenstoelen op. Zo zouden truffels ontstaan uit het zaad van bronstige herten.

Biefstukzwam, braakrussula, tonderzwam en elfenbankje zijn zomaar enkele namen die gegeven zijn aan de vruchten van deze schimmige schimmels. Sommigen ruimen afval op; andere maken afval door de boom te doden waar ze in groeien. Weer anderen leven samen met de wortels van de bomen en worden er allebei beter van.

Natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk leiden u op zondag 30 oktober rond door de Ward in Bemmel vanuit De Veldschuur, Sportlaan 1m in Bemmel. De excursie begint om 14.00 uur en duurt anderhalf uur. Om 13.45 uur staat er koffie, thee  of limonade klaar. De tocht is ook geschikt voor kinderen! Tip: neem een spiegeltje en fototoestel mee. Kosten € 6,- en kinderen half geld. Informatie en aanmelden via [email protected] of Gijsbert Peelen 06-10864179.