Omroep Lingewaard

Prins Bram heerst over het Sprauwennest…

Het carnavalsseizoen werd groots gevierd in het Sprauwennest. De Dolle Dagen zijn voorbij gevlogen om de woorden van Prins Bram de Stoemper en schoonheid Danielle te gebruiken.

Het begon met de pronkzitting in het verzorgingstehuis, waarna vrijdag de scholen werden bezocht. Hoe fantastisch was het dat de zoon van ons prinsenpaar de jeugdprins werd. Prins Siep ’t Stoempertje. Eén ding is zeker over 20 jaar weten we al wie de prins van Gendt wordt! Wat deed hij het fantastisch samen met zijn hofdames. Zelfs een optreden met de dansgarde is voor Siep geen probleem. Vrijdag avond vond het schöttelingebal.

Zaterdag was de sleuteloverdracht en kreeg Prins Bram de sleutel en werd heerser over ‘t Sprauwennest. ‘s Avonds was er een knalfeest in Providentia. Een stampvolle zaal gingen helemaal los op de muziek van Donn Camps en DJ Kevin. Het licht en geluid tijdens die avond was fenomenaal. Zondag was de carnavalsmis met aansluitend uitreiking van het Sprauwejagersbeeldje. De verlichte carnavalsoptocht op zondagavond werd weer druk bezocht. Veel groepen hadden zich weer ingeschreven.

Maandag stond het Rosenmontag feest op het programma. Samen met de Waskniepers, Narrenpoel uit Angeren en vele carnavalisten was de 2e editie opnieuw een succes. Dinsdag was het bezoek aan de oudste en jongste inwoner en was de kindermiddag bij de Waskniepers. ’s Avonds kwam er een einde aan het seizoen en kwam de Burgemeester de sleutel weer ophalen. De Gentenarren bedanken iedereen die mee heeft gefeest en de vele vrijwilligers die het seizoen tot een succes hebben gemaakt.