RC Betuwe kampioen!

In een spannend onderling treffen tegen de nummer één in de poule, heeft RC Betuwe vandaag het kampioenschap van de vierde klasse oost binnengesleept. In een rechtstreeks duel bij en tegen RC The Rams in Apeldoorn, ging ons team met een overwinning van 17-14 naar huis, en daarmee met het kampioenschap.

In de rust stond RC Betuwe met 0-10 voor, na een try van Martijn van Woezik, een conversie en penalty kick van Tom van Brandenburg. In het begin van de tweede helft wist Tom de voorsprong uit te breiden naar 0-17, nadat hij knap een try drukte. Hierna begon RC The Rams steeds sterker te worden. Er werden twee try’s gedrukt door het team uit Apeldoorn, waarna ook de twee conversies knap werden ingeschoten. Hierdoor werd het in de laatste 20 minuten nog een zeer spannende wedstrijd.

Met veel moeite wist RC Betuwe deze stand te behouden. The Rams begonnen steeds sterker te spelen, maar uiteindelijk kwam dit te laat.

RC Betuwe heeft nog een wedstrijd te gaan, terwijl The Rams al hun wedstrijden al gespeeld hebben. Doordat RC Betuwe nu in de stand drie punten meer hebben dan The Rams, doet de laatste wedstrijd er niet meer toe voor RC Betuwe.

Bij terugkomst in Bemmel stond Derks Transport klaar met de platte kar voor een ereronde door Bemmel om te eindigen voor een Kampioensfeest bij onze sponsor Cafe 61 & ’t Hertenkamp.

Aan alle trouwe supporters: Bedankt voor de steun vandaag en afgelopen wedstrijden.

Tekst en foto’s: RC Betuwe.