RKHVV Dames1 wint van RCL

De vrouwen van RKHVV1 hebben hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 5-1 gewonnen RCL uit Leidendorp. RKHVV begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 10e minuut al op voorsprong. Carolien Filippo strafte een blunder in de RCL verdediging genadeloos af 1-0. Twee minuten later schoot Suus Daniels geheel vrijstaand tegen de paal en een paar seconden later miste ook Marieke van Ottele nog een dot van een kans. Vervolgens bleef de ploeg van Frans Koenen kansen om zeep helpen waardoor RCL in de wedstrijd bleef. De mooiste kans was voor Gila Kruijsen die in de 44e minuut de bal in handen van de RCL doelvrouwe Susan Hogeboom kopte.
Vlak na de rust in de 48e minuut ontsnapte RKHVV aan de gelijkmaker. Maar Ashley Laurentzen redde knap. Verder kon RCL geen potten meer breken. In de 64e minuut was alles beslist. Na een prima actie van Carolien Filippo tikte Marieke van Ottele de bal fraai in het doel 2-0. Toch verkleinde RCL nog de achterstand. Een penalty werd benut door Quint van der Velde in de 67e minuut na een hansbal van RKHVV verdedigster Lois van Dalen 2-1. Vervolgens bleef RKHVV het doel zoeken om de score verder uit te bouwen en dat lukte ook. Eerst was het Carolien Filippo die na een prachtige solo in de 78e minuut er 3-1 van maakte en Kelly de Poel haalde in de 85e minuut verwoestend uit naar de 4-1. In de blessure tijd maakte Michelle van de Laan met een in tikkertje er nog 5-1 van.
Met deze overwinning hebben de Dames van RKHVV1 een derde plaatst behaald in de landelijke topklasse en behoren tot de beste drie ploegen van Nederland op amateurniveau. Een geweldige prestatie voor het team van Frans Koenen. Gefeliciteerd.