SC Bemmel bindt ook Rood Wit aan de zegekar

Sportclub Bemmel heeft het dubbele programma tijdens Pasen met glans doorstaan. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 3-2 gewonnen van Concordia en op 2e paasdag werd Rood-Wit met 3-0 verslagen.
In een povere ontmoeting tegen het Groesbeekse Rood-Wit toonde SC Bemmel zich uiterst efficiënt. Door het ontbreken van een handvol vaste krachten moest trainer Ernst van Nispen het nodige improviseren. De vele omzettingen deden het veldspel van SC Bemmel geen goed. Na een afwachtend begin met veel onnodig balverlies was het bij de eerste de beste uitbraak van Bemmel raak. Marc Jansen stuitte na een knappe één-twee op de Groesbeekse doelman, maar de rebound was voor de meegelopen Sefa Tasci: 1-0.
Een kwartier later was het opnieuw raakt. Marc Jansen wurmde zich door de Groesbeekse defensie en werd daarbij onreglementair gestuit. De toegkende penalty werd door Nick Reijmers onberispelijk ingeschoten: 2-0.
Na rust was het balbezit opnieuw voor het bezoekende Rood Wit. De Groesbekers waren behalve een schot op de paal zelden gevaarlijk.
Halverwege de tweede helft maakten de B-junioren Bram van der Pol en Suwar Taha hun opwachting. Beide junioren vielen verdienstelijk in en vooral de razendsnelle Taha zorgde voor het nodige gevaar. Vijf minuten voor tijd kreeg de jongeling de bekroning voor zijn prima invalbeurt. Hij ontdeed zich handig van een verdediger en kon alleen op de doelman af, De goalie werd ijzig kalm omspeeld en daarmee was de 3-0 eindstand een feit.
Met nog 4 wedstrijden te spelen is Sportclub Bemmel nu al zeker van klassebehoud en dat is een bijzonder knappe prestatie. Aanstaande zondag speelt Bemmel opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Heino.
Tekst: Maurice Gubbels / SC Bemmel