Omroep Lingewaard

Scoutingbands pakken uit in Zetten

Het aantal scoutingsbands in Nederland is gedaald tot twaalf, waarvan er vier uit de Provincie Gelderland komen. De Scouting Zetten Band was op zaterdag 22 juni de gastheer van het 69ste Landelijke Bandconcours voor scoutingbands. In totaal hebben 8 bands aan het concours deelgenomen nl uit Zetten, Den Haag, Boskoop, Den Helder, Lochem, Brunssum, Huissen en een reünieband uit Zetten.

De Scouting Zetten Band is veertig jaar geleden ontstaan toen tijdens een bijeenkomst van de leiding losse onderdelen van instrumenten werden ingeleverd. De leden van toen vormen eenmalig de reünistenband Zetten van nu en verzorgde tijdens de dag enkele optredens.  De optredens werden onder stralende weersomstandigheden bekeken door het grote aantal toeschouwers. Ook de wethouder van de Gemeente Overbetuwe was aanwezig om e.a. een nog meer officieel tintje te geven.

Tijdens de pauze werd op voordracht van o.a. het bestuur De Landelijke Scoutingbandconcours 2019 Leendert-Jan Vogelaar van de Scoutingband Zetten uitgebreid in het zonnetje gezet en werd hij als dank voor zijn vele werkzaamheden en invulling van diverse functies beloond met een oorkonde en een herinneringsmedaille.

Onze fotograaf was aanwezig en maakte de onderstaande reportage.

Foto’s en tekst: © Hennie van Diest