Omroep Lingewaard

Sfeer proeven op OBC Open dagen…

Op woensdag 30 januari 2019 organiseert OBC Elst en op zaterdag 9 februari 2019 organiseren OBC Bemmel en OBC Huissen een Open dag. Bezoekers kunnen op deze dagen een kijkje nemen in de scholen. 

OBC Elst bijt op woensdag 30 januari het spits af. Van 13:30 tot 16:00 uur en van 18:30 tot 21:00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom op de Van der Duyn van Maasdamstraat 25. Er is informatie over het reguliere mavo- en havo-traject, het populaire STEAM-programma (programma met 21st century skills), het speciale Mavoplus traject (doorstroming bevorderen van mavo naar havo), het Cambridge-programma, lesmethodes, begeleiding, buitenlesactiviteiten en natuurlijk over de keuzewerktijd-uren.

Zaterdag 9 februari opent OBC Bemmel de deuren van 10:00 tot 15:00 uur op de Essenpas (vmbo-t) en locatie de Heister (havo, vwo en tweetalig onderwijs). Proef de sfeer tijdens de Open dag en ontvang informatie over vmbo-t, havo en vwo. Er is ook uitleg over de bijzondere programma’s: Lifestyle vmbo-t, Versterkt Talenonderwijs Duits (VTO Duits), op de havo het nieuwe programma Leerling in Beeld (LIB) en het Sportprogramma LIB, de TOP-projecten vwo en natuurlijk tweetalig onderwijs (TTO) op zowel havo als vwo. Bezoekers worden, vanwege de verwachte drukte en de beperkte parkeercapaciteit, geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer of van andere vervoersmogelijkheden dan de auto.

Zaterdag 9 februari zal het ook op OBC Huissen bruisen van 10:00 tot 15:00 uur. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd om kennis te maken met deze dynamische vmbo-school. OBC Huissen is specialist in de sectoren: Zorg en Welzijn, Techniek (Produceren, Installeren en Energie (PIE) of Bouw, Wonen & Interieur (BWI)) en Dienstverlening en Producten (D&P). Daarnaast kunnen leerlingen in de onderbouw de talentenprogramma’s Kunst & Cultuur, Techniek of Sport volgen. 

De OBC-scholen organiseren naast de Open dagen op woensdag 13 maart van 19:00 tot 20:30 uur ook een ‘Aanmeldingsavond’. Tijdens de Aanmeldingsavond kunnen leerlingen ingeschreven worden. Voor meer informatie kan men terecht op www.sgomb.nl

Foto: © Els van den Bor