Omroep Lingewaard

Thetis blijft winnen

In het thuisbad werd dit weekend door Heren 1 van Thetis gepoloëd tegen Losser 1. Na 4 wedstrijden achter elkaar gewonnen te hebben, zat het wel goed met het zelfvertrouwen van de herenselectie. Waar Thetis dit seizoen goed mee draait boven in de competitie, staat Losser onderaan de ranglijst.

In de aanloop naar de wedstrijd en op de dag zelf werd door de trainer veel aandacht besteed aan het niet onderschatten van de tegenstander. In deze competitie staat iedereen dicht bij elkaar, als je een week verliest zak je zo van de top 3 weer in de middenmotor.

De eerste periode ging voortvarend van start met mooie passes en goede combinaties. Dit leidde al snel tot een strafworp in het voordeel van Thetis; helaas werd deze gemist. Er volgde nog een aantal kansen maar de scherpte in de afronding ontbrak. Halverwege de eerste periode wist Joeri van Bon het net te vinden. Even later tekende Niek Berns voor de 2-0 en het eerste gat was geslagen. De delegatie uit Losser was het hier niet mee eens en wist in de eerstvolgende aanval de aansluitingstreffer te bemachtigen. De daarop volgende aanval was een goede inzwemactie van Dennis Rikken, beloond met een pass en kon hij tekenen voor de 3-1. Door een onhandige uitsluiting van Sierd Heida wist Losser in de laatste minuut te profiteren van een overtalsituatie; 3-2.

In de rust werd het team gecomplimenteerd voor het goede spel. Nu moesten de mannen alleen zichzelf nog belonen met meer doelpunten.

In de 2e periode leek de tegenstander beter gewapend tegen het spel van Thetis. Beide teams gingen gelijk op met kansen over en weer. Uit goed combinatiespel volgde een goal van Raymond Rikken die het gat weer naar 2 vergrootte. Een van de dragende spelers van Losser ontving halverwege deze periode zijn 3e persoonlijke fout. Hierdoor moest de Twentse delegatie het met een wissel minder doen.

In de derde periode hadden de mannen van Thetis besloten om gas te geven. Wilco Rutten scoorde drie maal achter elkaar waardoor de stand veranderde in 7-2. Met een marge van 5 doelpunten zou Thetis de punten niet meer uit handen moeten geven. In de laatste minuut wisten zowel Losser en Edo den Boef nog te scoren, stand 8-3.

Aan het begin van de laatste periode leek het verzet van Losser gebroken, Edo den Boef en Joeri van Bon zetten het scorebord op 10-3. Niet alle spelers van Losser waren het hier mee eens. Met een slotoffensief werd er getekend voor de 10-4 en 10-5. Een sterke midvooractie van Joeri van Bon en een goed schot van Wilco Rutten zette de stand op 12-5. In het slot van de wedstrijd wist Mark Verbaten de bal te veroveren op de middenlijn en na een goede solo af te ronden vol overtuiging, eindstand 13-5.

Met deze 5e overwinning op rij stijgt Thetis naar de top van de ranglijst in de 1e klasse district. Deze plaats moet nog wel gedeeld worden met ‘de Spreng’ uit Brummen. Volgende week reist de herenselectie van Thetis af naar Nijkerk om met ‘Flevo’ het bad te delen.

Periodestanden:
3-2; 4-2; 8-3; 13-5

Doelpuntenmakers:
Wilco Rutten (4); Joeri van Bon (3); Edo den Boef (2); Mark Verbaten, Niek Berns, Raymond Rikken & Dennis Rikken (1)

Foto’s door Monique Leunen