Omroep Lingewaard

Thetis Heren 1 na zinderende partij nog steeds aan kop…

Persbericht Thetis
Nog vijf finales, dit was de gedachte die afgelopen zaterdag door de koppies van de mannen uit Thetis Heren 1 spookte. Nog vijf overwinningen die gegarandeerd vele dromen waar maken.
Met een overwinning tegen Triton Putten, nog maar 4 finales verwijderd van wellicht een mooi slot akkoord. Allemaal leuke gedachtes maar Triton heeft ons afgelopen weekend laten beleven er nog lang niet te zijn!

In de auto, onderweg naar Putten en de smartphone in de hand om de concurrenten te volgen werd het al snel duidelijk dat we bij een overwinning echt afstand zouden nemen van onze directe concurrenten. Zowel de nummer 2 als 3 hebben de punten laten liggen dus Thetis was aan zet, het lijkt wel een schaakpartij waarbij nog geen één ploeg schaakmat is gezet. Wat een spanning.

Eenmaal aangekomen in het altijd mooie Putten werden de uitslagen van onze concurrenten nog even snel besproken maar gingen we snel over tot de orde van de dag. Iedereen was op hun eigen manier bezig met de wedstrijd, we hadden er zin in.

André Milder en zijn assistent Wim Hollemans riep de ploeg bij elkaar om ons daarna terug te trekken voor de wedstrijdbespreking. We hebben ons letterlijk als figuurlijk even afgesloten van de heksenketel die gaande was in Putten.

Na een duidelijke voorspreking en nog wat opwindende kreten waren we er klaar voor.

Thetis zou eroverheen vliegen, geen spaan heel laten van Triton, om vervolgens drie punten terug naar huis te nemen.

Alles maar dan ook alles bleek in de eerste helft van de wedstrijd minder waar.

De rollen waren omgedraaid. Triton zette flink aan en speelde een goede pres. De mannen van Thetis hadden er zichtbaar moeite mee en lieten zich overrompelen. Kansen waren er genoeg, het verzilveren van kansen bleek echter moeilijk te zijn. Om een lang verhaal kort te maken….. aan het einde van de tweede periode stond er 6-1 op het scorebord, iets wat de heren van André Milder niet verwacht hadden.

Onze coaches en wisselspelers bleven rustig. Kansen waren er volop, de tweede helft moest gewoon beter. Nou ja, gewoon… maar hoe dan?

Vanaf de derde periode was het Thetis dat aan zet was. Mentaal was Thetis nog steeds niet geknakt. De ene na de andere vloeiende aanval werd gespeeld en de kansen werden nu gelukkig wel afgemaakt. Er bleven veel overtalsituaties gecreëerd worden maar helaas speelde de heren deze kansen niet goed genoeg uit.

Triton was de weg duidelijk even kwijt en kon onze goed keepende Dennis Nieman niet passeren, terwijl de doelman aan de andere kant de schoten van Thetis niet kon stoppen.

Aan het eind van deze spannende en zinderende periode, waarbij het vele publiek zich met man en macht achter Triton schaarde, stond er een tussenstand van 7-7 op het bord. Een mooie uitgangspositie om in de vierde en dus laatste periode alsnog de overwinning te pakken.

In de vierde periode ging het spel golvend op en neer. Thetis bleef aandringen maar het was Triton dat scoorde. Gelukkig kon Thetis weer aanhaken na een mooi uitgespeelde man-meer situatie.

Het werd spannender en spannender, het dak van het zwembad stond op ontploffen maar wij bleven rustig, een groot compliment voor Thetis heren 1. Al met al scoorde beide ploegen nog eenmaal en stond er een eindstand van 9-9 op het scorebord.

Met gemengde gevoelens liepen de mannen van Thetis richting André Milder en Wim Hollemans, schudde elkaars hand en knuffelde elkaar zelfs. Tja, wat was er toch allemaal gebeurt, iedereen had zo zijn eigen gedachtes. Als een echt team, dat zeer hard voor elkaar had gewerkt, verlieten we het zwembad met maar één conclusie; aankomend weekend zal het beter moeten als we tegen ZIGNEA in Emmeloord spelen.

Soms, heel soms, heb je dit gewoon nodig!

Periodestanden:

2-0; 6-1; 7-7;  9-9

Doelpuntenmakers:

Niek Berns (3); Wilco Rutten (2); Raymond Rikken, Joeri en Niek van Bon, Sierd Heida (allen 1 doelpunt)