Omroep Lingewaard

Thetis kruipt door oog van de naald tegen De Houtrib

Een week nadat de tweede seizoenshelft gestart was, kregen de heren van Thetis afgelopen zondag de eerste wedstrijd uit de tweede helft van het speelschema te verwerken: De Houtrib uit Lelystad. De seizoensoverture in Lelystad ging nipt verloren, waardoor iedereen bij Thetis op zijn hoede was, het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden.
Tactisch plan
Van te voren was het tactisch plan van Thetis helder: 4 periodes lang van begin tot eind geconcentreerd waterpolo spelen. blijven gaan in de aanval en gebruikmaken van de wisselmogelijkheden op de bank.
In de eerste periode schoot Thetis uit de startblokken, waarbij de mannen uit Gendt in een mum van tijd een 3-0 voorsprong namen. Met goed, gevarieerd aanvalsspel werd de tegenstander uit Lelystad ontregeld en werden de eerste 3 kansen allen benut. Hierna stokte de aanvalsmachine van Thetis echter, waardoor tegenstander De Houtrib aan het eind v/d periode met een goede counter en een makkelijk gegeven strafworp de aansluiting wist te vinden: 3-2 in het voordeel van Thetis.
Snelle goals
De tweede periode vertoonde eenzelfde spelbeeld: twee snelle goals van Thetis gaven de mannen van coach André Milder weer wat meer ruimte in de tussenstand. Hierna kreeg de tegenstander uit Lelystad wederom een discutabele strafworp. Deze werd echter gekeerd door keeper Dennis Nieman. Uit een man-meer situatie werd het verschil in de score terugbracht tot 2 treffers: 5-3 in het voordeel van Thetis halverwege de wedstrijd.
Na de rust vertoonde de wedstrijd eenzelfde spelbeeld. Thetis creëerde kansen met gevarieerd spel, maar wist deze, mede dankzij de sterke keeper van De Houtrib, maar moeilijk te benutten. Aan de andere kant wist ook keeper Stephan van Wouwe , zich te onderscheiden met een paar goede reddingen, waardoor ook De Houtrib niet dichterbij wist te komen in de score: 8-6 in het voordeel van Thetis.
Verdiende 3 punten
De laatste periode, dit seizoen een van de wapens van Thetis, was verreweg de meest moeizame periode voor de mannen uit Gendt. Ondanks dat Thetis in het begin van de periode de voorsprong wist te vergroten naar 3 punten, lukte er aanvallend nog maar weinig. Ondanks dat er meerdere keren een man-meer situatie ontstond voor het doel van de tegenstander uit Lelystad, werd er niet gescoord. De tegenstander wist hier optimaal van te profiteren, waardoor het met nog slechts 15 seconden op de klok opeens gelijk stond (9-9) en de spelers van Thetis hard op weg waren naar (duur) puntverlies. Een uiterste krachtsinspanning leverde Thetis, dankzij een mooie assist van Joeri van Bon en de winnende treffer van Dennis Rikken toch nog de verdiende 3 punten op. Hierdoor is er nu in de stand op de ranglijst een gaatje onstaan tussen de nummer 1 Proteus, nummer 2 Thetis (op 1 punt van Proteus) en nummer 3 De Spreng (op 3 punten van Thetis) en nummer 4 WWV (op 4 punten van Thetis).
Al met al blijft het razend spannend in de eerste klasse district Oost. Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd in Hardenberg tegen De Grunte op het programma voor de mannen uit Gendt!
Periodestanden:
3-2; 5-3; 8-6; 10-9
Doelpuntenmakers:
Wilco Rutten (3); Mark Verbaten (2); Sierd Heida, Stijn van den Bergh, Dennis Rikken, Niek Berns, Joeri van Bon (1)

Archieffoto: © Monique Leunen