Omroep Lingewaard

Thetis sluit 2018 af als winterkampioen

Zaterdagavond 15 december. Op deze koude winteravond met sneeuwbuien in het vooruitzicht togen de heren van Thetis 1 naar Nijkerk. De laatste wedstrijd van het jaar moest nog ‘even’ gespeeld worden. Hoewel 2 weken eerder de heren van Flevo in de thuiswedstrijd nog met 9-1 werden weggezet, waren de heren van Thetis op hun hoede.  De wedstrijd werd gespeeld in het nieuwe Jaap van der Krol bad wat maar liefst 8 wedstrijdbanen breed is. De opdracht die daarom door coach André Milder werd meegegeven bestond uit het smal houden van het speelveld om hiermee dynamisch te kunnen aanvallen. Een opzwepende peptalk door Edo den Boef aan het begin van de wedstrijd moest leiden tot scherpte en focus vanaf het eerste fluitsignaal.

Ondanks de goede intenties begon de wedstrijd traag en leek het alsof de afmetingen van het zwembad meespeelden in de hoofden van de Thetis aanvallers.

Het eerste doelpunt was dan ook voor Flevo. Door een lichte overtreding net buiten de vijf meter kon de topscoorder van Flevo aanleggen en scoren met een mooi schot in de kruising. Thetis gaf hierop wat meer gas en vrij snel daarna werd gescoord uit een spelsituatie en een strafworp die door Joeri van Bon zonder enig blijk van nervositeit werd genomen. 2-1.

Het spelniveau van de aanval bleef in het tweede part matig tegenover een sterke verdediging. Ook in het tweede part kon Flevo op afstand scoren en waren de revenuen van de Thetis aanval beperkt. Met een zuiver schot in de kruising van Sierd Heida werd de periodestand 2-1 (tussenstand 4-2) in het voordeel van Thetis.

In het derde part kwam er iets meer swing in de aanval van Thetis wat resulteerde in 4 doelpunten. Ondanks de grootte van het bad bleven de heren strak in de verdediging. Flevo wist niet meer tot scoren te komen.

Het vierde part werd de lijn doorgezet en werden nog 3 doelpunten op het scorebord bijgeschreven met als eindstand 11-2, waardoor Thetis als koploper de winterstop ingaat. De wedstrijd werd gewonnen door de goede samenwerking van het team waarmee de heren van Thetis 1 de belangrijke wedstrijd tegen  de Spreng met veel vertrouwen tegemoet gaan. Joeri van Bon was met 6 treffers de man van de wedstrijd.

Periodestanden:

1-2; 2-4; 2-8; 2-11

Doelpuntenmakers:

Joeri van Bon (6); Edo den Boef (2); Sierd Heida, Niek Berns, Mark Verbaten (1)

Tekstschrijver: Mark Verbaten
Foto Monique Leunen